Imperial WET Miercurea Ciuc e campioana României la futsal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua campioană a României la futsal
Noua campioană a României la futsal

Echipa Imperial WET Miercurea Ciuc a cucerit marţi seară titlul de campioană naţională a României în campionatul de futsal!

Harghitenii au închis finala cu CS United Galaţi după patru jocuri, chiar pe terenul adversarului, după o victorie la lovituri de departajare, scor 4-2.

Învingătoare luni, în primul meci al finalei disputat pe teren propriu, CS United Galaţi reuşise să relanseze confruntarea cu Imperial WET şi spera într-un nou succes, care să ducă duelul în „decisiv”.

Jocul patru al finalei a fost unul la fel de dramatic şi la fel de echilibrat ca şi precedentele. Ciucanii au deschis scorul prin Ştefan Rakic, după 10 minute şi 34 de secunde de la debutul partidei, dar nu au reuşit să se menţină în avantaj decât 8 secunde! Adrian Laşcu a egalat cu un şut senzaţional, din lovitură liberă, de la mare distanţă. Tot internaţionalul moldovean a stabilit scorul primei reprize, 2-1 pentru United.

Odată cu reluarea partidei, Imperial WET, campioana sezonului regular, a declanşat cursa de urmărire. Golul egalizator a venit însă greu, cu trei minute şi jumătate înainte de final, marcator acelaşi Stefan Rakic, cel care a transformat o lovitură de la 10 metri.

Harghitenii au jucat o bună parte din repriza secundă „5 contra 4”, tactică ce a fost continuată şi în prelungiri, dar fără urmări pe tabela de marcaj. Ca şi în primul meci al finalei, jocul patru a fost tranşat la loviturile de departajare, episod la care Victor Lopez, portarul harghitenilor, a fost de neînvins. El a parat şuturile expediate de Daniel Araujo, cel care ratase şi la Miercurea Ciuc, tot primul din serie, şi Constantin Burdujel.

La al doilea sezon în Liga I, Imperial WET Miercurea Ciuc a reuşit să cucerească primul trofeu major din istoria sa. În urmă cu un an, gruparea harghiteană rata de puţin prezenţa în play-off-ul Ligii I şi, de asemenea, calificarea în finala Cupei României.

„A fost un an incredibil de greu, cu sacrificii, cu o muncă titanică, dar poate tocmai de aceea bucuria e una uriaşă. Ce poţi spune în astfel de momente?! Doar cuvinte frumoase! Le mulţumesc băieţilor, antrenorului Cosmin Gherman, tuturor celor care fac parte din familia Imperial WET Miercurea Ciuc, fanilor noştri pentru faptul că au înţeles exact ceea ce vreau de la ei. Am spus că vreau titlul, mulţi poate au zâmbit, dar iată, visul s-a împlinit, am reuşit să ducem titlul de campioni ai României la Miercurea Ciuc, punând definitiv oraşul nostru pe harta futsalului românesc”, a declarat Walter Gorbe, finaţatorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

CS United Galaţi a ratat astfel, pentru a treia oară consecutiv, titlul naţional. Gălăţenii au sperat până în ultimul moment că pot duce finala în meciul decisiv, aşa cum au făcut în urmă cu doi ani, în duelul cu Autobergamo Deva, dar fără succes. „Suntem cu toţii dezamăgiţi. Am muncit foarte mult să ajungem până aici. Cred că meritam încă un meci, dar asta e viaţa”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galaţi.

CS United – Imperial WET 2-4 (0-1; 2-2; 2-2; 2-0 după lovituri de departajare)
Au marcat: Andrian Laşcu (10.42 şi 19.34) / Stefan Rakic (10.34 şi 16.37 – lov. de la 10 m)
La lovituri de departajare, 0-2:
Au ratat: Daniel Araujo şi Constantin Burdujel – ambii CS United Galaţi
Au marcat: Deco şi Florin Matei – ambii Imperial WET

CS United: Wellington Da Silvia – Constantin Burdujel, Andrian Laşcu, Andrei Crăciun, Octavian Cireş; Ionuţ Păduraru, Carlos Borges, Cosmin Petică, Mimi Stoica, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Ovidiu Tudose, Daniel Araujo, Neto Moreira. Antrenor: Florin Ignat

Imperial WET: Victor Lopez – Alvaro, Dennis Ovsianikov, Stefan Rakic, Deco; Gică Dospinescu, Dmitri Bondar, Bogdan Covaci, Florin Matei, Cristi Matei, László Szőcs, Mario Duque, Levante Tanko, Peter Bendeguz. Antrenor: Cosmin Gherman

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite