Ilie Năstase, un ghiolban: căpitanul-nejucător al României s-a întrecut pe sine în prostie. Imagini dezgustătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase
Ilie Năstase

La 70 de ani, fostul jucător de tenis se comportă precum un puşti teribilist aflat la pubertate! De când au început acţiunile legate de meciul România - Marea Britanie la Fed Cup, „Nasty“ a fost penibil.

România şi Marea Britanie se află la egalitate, după cum „Adevărul“ a scris aici, după prima zi a meciurilor în barajul de Fed Cup.

Din păcate, partea sportivă a evenimentului găzduit de Mamaia a fost trecută în plan secund din cauza lui Ilie Năstase. Acesta a declanşat două scandaluri încă de vineri, atunci când au avut loc conferinţele de presă legate de barajul pentru Grupa Mondială II.

Mai întâi, căpitanul nejucător al României a făcut o remarcă bizară, cu tentă rasistă, la adresa Serenei Williams, însărcinată în 20 de săptămâni. Când Simona Halep comenta această ştire, „Nasty“ s-a băgat în seamă, spunând: „Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?“.  Cum în lumea civilizată, astfel de glumiţe nesărate nu sunt tolerate, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă şi investighează cazul.

Ilie Năstase şi-a continuat comportamentul dezgustător, punând-o într-o situaţie neplăcută pe Anne Keothavong (33 de ani), cea care pregăteşte echipa Marii Britaniei. Când cei doi făaceau obişnuita poză dinainte de meci, românul a încercat să fie simpatic, dar a dat-o, din nou, în bară. „La ce cameră stai?“, a fost, potrivit prosport.ro, întrebarea lui Năstase pentru Keothavong. De remarcat că britanică e căsătorită şi însărcinată în 18 săptămâni.

Năstase către Konta şi Keothavong: „Curve nenorocite“

Ca şi cum aceste episoade jenante nu erau de ajuns, Ilie Năstase s-a umplut de penibil, stricând şi imaginea tenisului românesc, astăzi, în prima zi de Fed Cup.

Când partida Sorana Cârstea - Johanna Konta era în desfăşurare, jucătoarea britanică s-a plâns, în mod repetat, de faptul că zgomotele din tribune o deranjau. Arbitrul a oprit meciul, iar „Nasty“ a sărit ca ars: „Aici nu e opera“. Fostul lider mondial a continuat să se certe cu arbitru, cu observatorul meciului, dar şi cu componenţii echipei adverse.

Potrivit jurnaliştilor britanici, Năstase le-ar fi catalogat pe Konta şi pe Keothavong drept „Fucking Bitches“ (n.r. - curve nenorocite). Pentru arbitru, românul a avut o altă „dedicaţie“: „Fucking asshole“.

Drept urmare, căpitanul-nejucător al României a fost evacuat din arenă şi, aproape sigur, supendarea sa se va prelungi şi pentru partidele de duminică.

Cosac, o reacţie penibilă

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, încearcă să bage sub preş mizeriile provocate de Ilie Năstase în ultimele două zile. Vineri, atunci când fostul jucător de tenis a făcut glume rasiste la adresa Serenei Williams, Cosac a dat vina pe jurnaliştii britanici pentru că nu cunosc stilul glumeţ pe care îl are Năstase!

Astăzi, după circul penibil creat de căpitanul-nejucător pe teren, Cosac a avut o altă reacţie şocantă: „Suntem o naţiune mică şi, după părerea lor, trebuie să plecam capul. Vom lupta până la capăt“.

A făcut circ şi la ieşirea de pe arenă

Ilie Năstase nu s-a potolit, nici după ce a fost scos de pe arena din Mamaia. Potrivit news.ro, atunci când era escortat de forţele de ordine, „Nasty“ a avut un conflict cu jurnaliştii britanici care au scris despre afirmaţiile disciminatorii la adresa Serenei Williams. El a făcut-o „proastă“ şi „urâtă“ pe o ziaristă de la Press Association, care îl filma când părăsea nervos şi înconjurat de bodyguarzi arena.

Năstase a devenit agresiv în momentul în care a văzut că Eleanor Crooks de la Press Association îl filma. El a încercat să iasă dintre gărzile de corp şi să se îndrepte către ea. „De ce mă filmezi? De ce? Pentru că eşti urâtă“, i-a strigat el.

„Asta e meseria mea de jurnalist, de aceea filmez“, a răspuns ziarista. În cele din urmă, Năstase a plecat fără alte incidente.

Crooks a declarat agenţiei news.ro că a mai avut un incident cu Năstase în cursul dimineţii de sâmbătă, în jurul orei 11.00, la centrul de presă. „A venit la mine şi mi-a spus: <<De ce ai scris asta, eşti o proastă, eşti o proastă!>> M-a întrebat de ce cred că afirmaţiile sale sunt rasiste. I-am explicat. M-a făcut proastă de mai multe ori“, a declarat Crooks.

Federaţia Internaţională l-a suspendat

Aşa cum era de aşteptat, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea lui Ilie Năstase. El nu va mai putea fi căpitanul României la întâlnirea cu Marea Britanie. 

„Căpitanul României, Ilie Năstase, a fost scos de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România - Marea Britanie, de la Constanţa. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF, Andreas Egli, din cauza comportamentului său nesportiv, după ce a primit două avertismente. 

Domnul Năsase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată şi nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigaţie asupra acestui caz, dar şi cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână“, a scris ITF într-un comunicat.

VEZI SCANDALUL PROVOCAT DE FOSTUL LIDER MONDIAL LA MAMAIA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite