Ilie Năstase a explicat de ce s-a „rupt“ Halep: Sfat dureros pentru Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Primul lider din clasamentul ATP a vorbit despre ruptura musculară care, din păcate, o va scoate pe „Simo“ din circuit, când se va juca French Open, Grand Slam-ul ei preferat.

Simona Halep (3 WTA) a jucat extrem de puţin, în acest sezon, iar la începutul lunii aprilie, „Adevărul“ a tras un prim semnal de alarmă, în această privinţă, remarcând cifrele dezolante ale fostului lider WTA, comparativ cu sezoanele precedente.

Din păcate, faptul că a luat nişte pauze mari - a lipsit 27 de zile spre finalul primei părţi din sezonul de hard - ar fi contribuit acum la ruptura musculară suferită de Halep, la Italian Open. Cel puţin asta reiese din discursul lui Ilie Năstase (74 de ani). În dialog cu Antena 3, „Nasty“ a explicat ce a păţit Simona la Roma şi a sfătuit-o să ia o pauză cât mai lungă, ceea ce înseamnă că Halep ar trebui să-şi ia gândul de la French Open (30 mai - 13 iunie).

Ce a spus Ilie Năstase?

*E destul de grav ce spune ea! Am avut şi eu rupturi, dar ea, în general, avea accidentări la glezne, din câte ţin eu minte. Probabil că acum, forţând, s-a dus în altă parte. O pun şi pe seama perioadei în care nu a jucat. Ea n-a avut meciuri oficiale şi nu a fost întrebuinţată. Una e la antrenament şi alta e la meci. Şi atunci s-a întâmplat treaba asta. Dar sper să treacă hematomul şi să nu se apuce prea repede.

*Dacă se apucă prea repede… Mi s-a întâmplat şi mie – după aceea stai şi mai mult. O sfătuiesc să stea mai mult. E riscant să revină repede, numai doctorul trebuie să ştie şi să-i garanteze că nu se va întâmpla ceva mai grav. Cu cât stă mai mult, cu atât are mai multe şanse de a se recupera mai bine. Sunt importante şi metodele de recuperare. Muster ştiu că se aşeza într-un scaun rulant şi juca tenis, dădea doar cu racheta, ca să-şi antreneze mâna.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite