Ilie Năstase, dat la o parte: reacţia lui „Nasty“, după ce a aflat că nu mai e căpitan-nejucător la echipa de Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspendat până în 2020 pentru că le-a înjurat pe britanice la Mamaia, „Nasty“ a fost „trădat“ de Federaţia Română de Tenis (FRT).

Forul condus de George Cosac n-a mai aşteptat judecarea apelului înaintat de Ilie Năstase şi l-a înlocuit pe acesta cu Florin Segărceanu (56 de ani). 

Spre deosebire de Năstase, care e o legendă vie a tenisului, înlocuitorul acestuia a avut o carieră relativ modestă prin comparaţie. Segărceanu a atins locul 69 ATP la simplu în cel mai bun moment al carierei, iar la dublu a urcat până pe poziţia a 49-a.

Segărceanu a fost component al echipei de Cupa Davis între anii 1978 – 1991, acolo unde a jucat 63 de meciuri. A reuşit cel mai bun rezultat al generaţiei sale: calificarea în primele 8 echipe ale lumii, alături de Ilie Năstase.

La un moment dat, după retragere, în 1995, Segărceanu a fost căpitan-nejucător în echipa de Cupa Davis a României.

Năstase: „Au pus pe cine trebuia“

Ilie Năstase a comentat pentru prosport.ro decizia luată de Federaţia Română de Tenis (FRT).

„Dacă l-au pus pe Segărceanu, e foarte bine. Au pus pe cine trebuia. În legătură cu suspendarea, am făcut apel şi se va judeca în decembrie. Dar nu prea mai contează, pentru că acum e altcineva. E un fost jucător de tenis, nu e nicio problemă să fie altcineva“, a declarat Năstase.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite