Ilie Balaci s-a întors spre soţie şi a început să plângă: „Am fost lăsat în stradă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ilie balaci foto razvan pasarica rpressport

Ilie Balaci a murit la 62 de ani, lăsând în urmă o cariera fantastică, dar şi un regret imens, acela că nu a putut juca la Europeanul din 1984.

După 10 de ani de fotbal la cel mai înalt nivel, Ilie Balaci a avut un moment de cumpănă în cariera sa. 

În februarie 1984, la Baia Mare, Balaci (27 de ani la acea vreme) a fost faultat dur de Grigore Arezanov, într-un meci jucat pe un teren îngheţat. 

„La Baia Mare, a sărit cu amândouă picioarele pe mine, n-am apucat să mă desprind de la pământ. În 20 de secunde, cred că genunchiul era cât un chip de viţel. Am plecat de acolo la Timişoara, apoi la Craiova şi a început chinul. 

N-au fost în stare să mă ajute, ca să îmi pot lua paşaportul. Nu mi s-a dat paşaportul, am fost lăsat în stradă“

Înaintea Europeanului din Franţa, România mers în două cantonamente, în Poiana Braşov şi Italia. În primul dintre acestea a fost chemat şi Balaci, chiar dacă şansele de recuperare după teribila accidentare de la Baia Mare din februarie erau mici.

Se spune că Rică Răducanu, antrenor cu portarii, urma să bată dimineaţa la uşile celor 20 de jucători din lotul final care mergeau şi în Italia. Balaci a aştepat toată noaptea, de teamă să nu adoarmă şi să nu audă ciocănitul în uşă, dar a aşteptat în zadar, Rică a sărit peste uşa lui

„Am avut o discuţie cu Mircea Lucescu şi mi-a zis <Mergi cu noi în Italia>. Undeva lângă Florenţa, cunoştea el un doctor acolo, şi <sper să te facă bine până la Europene>. În regulă. Ne-am chemat nevestele de acasă seară, ne-am dus în cameră, dimineaţa la ora 7, Rică venea să ne trezească. A venit Rică la uşa de lângă, a bătut, a trecut de uşa mea şi a mers mai departe. M-am întors către nevastă-mea şi am început să plâng“. > Numele: Ilie Balaci > Data şi locul naşterii: 8 septembrie 1956, Bistreţ (Dolj) > Starea civilă: căsătorit, două fiice > Studiile şi cariera: - A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti. - Cel mai bun fotbalist din România în 1981 şi în 1982. - Campion naţional cu Universitatea Craiova în 1974, 1980 şi în 1981, câştigător al Cupei României în 1977, 1978, 1981 şi în 1983. - A mai jucat la FC Olt Scorniceşti şi la Dinamo. > A jucat, de la 17 ani şi jumătate, de 69 de ori în naţionala de seniori a României, pentru care a marcat 8 goluri. > A antrenat echipe din Tunisia, Maroc, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar. > Ca antrenor, între 1992 şi 2000, a cucerit trofee importante în Africa şi în Asia: Cupa Campionilor Africii, Cupa Campionilor Golfului Persic (de două ori), Liga Campionilor Ţărilor Arabe, Cupa Cupelor Ţărilor Arabe (de trei ori) şi Supercupa Asiei.

Citeşte şi:

Balaci, sfârşit tragic: Ce i-a cerut mamei sale cu doar câteva minute înainte de a se stinge din viaţă

Balaci a avut un viciu periculos: „Făceam asta de la 18 ani!“. Lucescu, avertisment pentru foştii jucători trecuţi de 50 de ani

Ilie Balaci a murit supărat pe Craiova: „Nu mi-a oferit nimic!“. Răspuns tranşant despre comparaţia cu Hagi

VIDEO Filmul morţii lui Ilie Balaci. Înainte de deces a reclamat dureri puternice în gât. Soţia, cu lacrimi în ochi: „Atât a iubit Craiova asta, că a murit aici”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite