Ilie Balaci: „Mititelu trebuia să renunţe de anul trecut la jucătorii care au plecat acum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Minunea blondă“ spune că Ştiinţa trebuia să renunţe mai de mult la Şoavă, Wobay, Badea, Stoica şi Rose, când putea obţine bani de pe urma lor. Cel mai galonat tehnician român din spaţiul arab crede că Vasluiul lui Porumboiu e favorită la titlu, iar Universitatea va scăpa, fără probleme, de retrogradare.

„Adevărul": Cum merge treaba la Al-Kazma?

Ilie Balaci: Nu o duc deloc rău. În penultima etapă am bătut cu 2-1 pe terenul campioanei, Al-Qadsia, care este şi lider, iar în ultima rundă am bătut, tot în deplasare, cu 6-1, Al-Tadamon, echipă antrenată de Sandu Moldovan. Suntem pe locul doi, la şapte puncte de Qadsia, dar şi cu un meci mai puţin.

La Al-Tadamon lucrează şi prietenul dumneavoastră, Gheorghiţă Geolgău...

Da, dar el e antrenor principal la echipa a doua. Într-adevăr, e prietenul meu şi s-a bucurat pentru mine când Kazma a bătut la ei.

Cu Alexandru Moldovan aţi mai vorbit după meciul în care l-a bătut cu 6-1?

Normal. Îmi pare rău pentu el, are o echipă care e vai de mama ei. El, săracu', nu are nimic acolo. Tadamon e pe ultimul loc.

Nici dumneavoastră nu eraţi foarte mulţumit când aţi ajuns la Kazma...

Aşa este, dar am făcut repede curăţenie. Am dat afară toţi bătrânii şi joc numai cu tineri, care aleargă de mănâncă pământul. Qadsia e cea mai influentă formaţie din Kuweit, dar sunt sigur că luăm titlul, dacă cei de la Qadsia nu vor umbla la „indirecte". Oricum, lumea zice că Al-Kazma joacă cel mai bun fotbal din Kuweit.

Aţi zis de „indirecte". Şi în Kuweit sunt manevre?

Vai de capul meu! Ştiţi cum sunt furat de arbitri? Nu ne lasă deloc să ne facem jocul. Păi, în 11 partide disputate până acum în campionat şi în Cupă mi-au eliminat opt jucători! Mai mult decât atât, m-au eliminat de două ori şi pe mine!

Ce şanse sunt să vă prelungiţi contractul?

Foarte mici. Sunt în contact cu un club din Dubai şi îmi doresc să antrenez din nou în Emirate.

Haideţi să vorbim şi de Universitatea Craiova. Mititelu a renunţat în această iarnă la Wobay, Dorel Stoica, Mitchell, Rose, Vali Badea şi Florin Şoavă. E de bine sau de rău?

Mititelu trebuia să renunţe la ei mai de mult! Aşa, a luat o ţeapă. Dacă i-ar fi dat în vara anului trecut, înainte de criză, ar fi luat şi ceva bani frumoşi pe ei. Păi, amintiţi-vă, Dorel Stoica, Wobay şi Mitchell aveau preţuri bune atunci. Acum, Mititelu nu a luat
nimic pe ei. E bine totuşi că a realizat că nu are rost să-i ţină. Cheltuia aiurea foarte mulţi bani cu salariile lor. Vali Badea nici nu trebuia adus!

Totuşi, s-a renunţat la jucători experimentaţi într-un moment destul de delicat, echipa e pe locul 14 în clasament...

Cei care au plecat acum nu au ajutat deloc echipa în tur. Faptul că Ştiinţa s-a despărţit de Dorel Stoica, Wobay şi Şoavă, nu e o tragedie. Universitatea ar fi avut o problemă reală dacă i-ar fi pierdut pe fraţii Costea sau pe Prepeliţă! Ăştia sunt jucători importanţi. Craiova are un lot cu mulţi tineri valoroşi şi sunt destui care îi pot înlocui pe cei care au plecat.

Ce club din Liga I s-a întărit cel mai bine în iarnă?

Păi, se vede de la o poştă. Vasluiul, o trupă oricum destul de solidă, a făcut achiziţii foarte bune. Porumboiu îşi doreşte să facă performanţă. Eu zic că Vasluiul are şanse mari la titlu, indiferent de câte piedici ar încerca unii sau alţii să-i pună. Porumboiu este şi el un om destul de puternic, iar valoarea echipei este cea care decide în proporţie de 85 la sută rezultatele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite