VIDEO Ignorat de Piţurcă, Maxim face spectacol în Germania şi înscrie primul gol pentru Stuttgart. Dragomir: "Trebuia să fie titular cu Ungaria şi Olanda!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Maxim a fost vioara întâi a meciului dintre Stuttgart şi Borussia Dortmund
Alexandru Maxim a fost vioara întâi a meciului dintre Stuttgart şi Borussia Dortmund

Alexandru Maxim face furori în prima ligă germană. Românul a fost titular în meciul pe care Stuttgart l-a jucat acasă cu Borussia Dortmund, reuşind un gol de toată frumuseţea pentru şvabi. Maxim se află la prima reuşită de când s-a transferat în Germania.

În timp ce la naţionala României este ţinut pe banca de rezerve, Alexandru Maxim a reuşit să se impună ca titular într-unul din cele mai puternice campionate de fotbal din Europa. Românul a marcat, în această după-amiază, primul său gol pentru Stuttgart, în partida cu Borussia Dortmund.

Maxim a înscris cu un şut bine plasat de la marginea careului (63), iar la zece minute după ce a restabilit egalitatea a fost înlocuit în aplauzele întregului stadion.

Borussia a deschis scorul la Stuttgart în minutul 29, prin Piszczek, egalarea fiind adusă de mijlocaşul român în minutul 63. Lewandowski a marcat pentru Dortmund în minutul 83, aducând toate cele trei puncte în contul echipei pregătite de Jurgen Kloop.

Dragomir: "Este un jucător de mare valoare, nu degeaba l-au transferat nemţii"

Maxim nu a jucat deloc în meciul pierdut lamentabil de România contra Olandei, la Amsterdam, iar la Budapesta a evoluat doar în ultimul sfert de oră, contribuind la golul egalizator înscris de Alex Chipciu.

“Piţurcă trebuie să explice de  ce Maxim nu a jucat mai mult în meciurile cu Ungaria şi Olanda. Victor Piţurcă şi Mircea Sandu, pentru că ei sunt responsabili de echipa naţională. După părerea mea, Maxim trebuia să fie titular cu Ungaria şi Olanda, pentru că este un jucător de viteză care poate să facă diferenţă. E un fotbalist de mare valoare, nu degeaba l-au transferat nemţii”, a declarat Dumitru Dragomir pentru “Adevărul”.

Maxim este lăudat şi de Petre Grigoraş, fostul său antrenor de la Pandurii Târgu-Jiu: “Mă bucur foarte mult pentru acest copil, chiar zilele trecute am vorbit cu el şi era foarte încântat de felul în care s-a acomodat în Germania. Era bucuros că cei de la Stuttgart îi acordă atenţie şi că sunt foarte încântaţi de calităţile lui”

Unul din motivele pentru care selecţionerul Victor Piţurcă îl ţine rezervă la naţională pe Alexandru Maxim ar fi acela că mijlocaşul nu face faza defensivă. “Nu pot spune că e deficitar pe faza defensivă, eu mi-aş dori 11 jucători care să facă foarte bine faza ofensivă şi mai puţin bine pe cea devensivă. Maxim este un jucător polivalent, poate juca pe orice post de la mijloc în sus şi pe toate posturile dă un randament foarte bun. Cei de la Stuttgart l-au urmărit cu mare atenţie şi dacă l-au transferat, înseamnă că face bine toate fazele”, ne-a declarat Petre Grigoraş.

A revenit Marica

Într-un alt meci din Bundesliga, Ciprian Marica a revenit în echipa lui Schalke după o accidentare, fiind titular contra lui Hoffenheim. Românul a jucat 74 de minute în această partidă, câştigată de echipa sa pe teren propriu cu 3-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite