Ienei:„Titlul se va decide în ultima etapă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul selecţioner Emeric Ienei crede că în acest final de campionat nu vor conta doar meciurile directe, ci toate rezultatele echipelor din fruntea clasamentului. Echipa care va triumfa în acest sezon va câştiga un pot minimum de 13 milioane de euro din Liga Campionilor şi drepturile de televizare ale Ligii I.

Mai sunt de disputat şapte runde din actuala ediţie a Ligii I, iar şase echipe au în acest moment şanse reale de a câştiga titlul. Distanţa dintre liderul CFR Cluj şi Dinamo, echipa de pe locul şase, este de numai opt puncte, astfel că nimeni nu poate anticipa încă finalul.

Nici măcar Emeric Ienei, fostul selecţioner, care a văzut mult fotbal în cei 73 de ani de viaţă. "Ştiu că v-ar plăcea să vă anticipez exact ce se va întâmpla, dar nu pot. Deja nu mai contează doar meciurile directe între cluburile care se bat la campionat, ci toate partidele, pentru că valoarea echipelor este foarte echilibrată", ne-a declarat Ienei, care spune că această ediţie de campionat este una dintre cele mai disputate din istorie:

"Sunt convins că titlul se va decide abia în ultima etapă". Pe hârtie, Unirea Urziceni are cel mai uşor program, însă Ienei nu este convins că ialomiţenii au forţa de a-şi apăra titlul cucerit în sezonul trecut: „Plecarea lui Dan Petrescu contează enorm. Până în vară, pe ialomiţeni îi mai ţine încă spiritul lui Petrescu, dar nu ştiu ce se va întâmpla apoi".

"Campioana? Una dintre echipele CFR Cluj, Unirea Urziceni, Dinamo şi Vaslui, asta e părerea mea."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

"E comandă să câştige CFR-ul campionatul. Eu nu mai am de ce să mă uit la fotbal. Să-şi facă ei mai multe echipe şi să joace singuri."
Gigi Becali
patron Steaua

"Nu comentez ce spune Becali, sunt aberaţii. Suntem pe primul loc şi reîncepe circul de acum doi ani, când ne-am luptat tot cu Steaua. Aceiaşi oameni, aceleaşi maniere."
Iuliu Mureşan
preşedinte CFR Cluj

Ce bani aduce sigur locul 1

Drepturi TV Liga I: 3.500.000 de euro
Bonus calificare în grupele Ligii: 7.500.000 de euro
Bilete Liga Campionilor: 2.000.000 de euro

Favoritele lui Emeric Ienei

CFR Cluj:
"Pare să aibă prima şansă, dar jocul echipei nu mai are consistenţa celui de acum două sezoane, când au câştigat primul titlu din istorie".

Steaua: "Aş putea fi acuzat de subiectivism, dar vă spun că Stoichiţă poate da lovitura. Este meritul lui Mihai că a reuşit să facă o echipă competitivă în Ghencea".

FC Vaslui:
"Sincer, mi-aş dori ca Marius Lăcătuş să reuşească în acest sezon. Ar fi primul trofeu din cariera lui. Vasluienii au un lot foarte bun, dar le lipseşte deocamdată experienţa".

Luptă încinsă

CFR Cluj- 55 de puncte

deplasare (d) - FC Timişoara

acasă (a) - Alba Iulia

d - Astra Ploieşti
a - FC Vaslui
d - Univ. Craiova
a - Curtea de Argeş
d - Ceahlăul

Steaua -52 de puncte

d - Rapid
a - FC Timişoara
d - Alba Iulia
a - Astra
d - FC Vaslui
a - Univ. Craiova
d - Curtea de Argeş

FC Timişoara -50 de puncte

a - CFR Cluj
d - Steaua
a - Oţelul
d - Dinamo
a - Gaz Metan
d - Pandurii
a - FC Braşov

FC Vaslui -49 de puncte

a - Univ. Craiova
d - Curtea de Argeş
a - Ceahlăul
d - CFR Cluj
a - Steaua
d - Oţelul
a - Dinamo

Dinamo -47 de puncte

d - Gloria Bistriţa
a - Poli Iaşi
d - Rapid
a - FC Timişoara
d - Alba Iulia
a - Astra
d - FC Vaslui

Unirea Urziceni -47 de puncte

a - Pandurii
d - Univ. Craiova
a - FC Braşov
a - Curtea de Argeş
d - Gloria Bistriţa
a - Ceahlăul
d - Poli Iaşi

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite