INTERVIU Un fost selecţioner îl avertizează pe Piţurcă: ce spune Ienei despre programul bizar al tricolorilor înaintea meciului tur cu Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emeric Ienei
Emeric Ienei

Omul care a stat pe banca primei reprezentative la Euro 2000 se arată şi el nedumerit de modul în care a fost conceput planul de pregătire pentru jocul tur de la Atena.

„Adevărul“: Aţi pregătit echipa naţională în două mandate. Aţi cerut vreodată amânarea unei etape de campionat?

Emeric Ienei: Nu ţin minte aşa ceva, ceea ce înseamnă că nu s-a amânat vreo etapă la cererea mea.

Jumătate dintre selecţionabilii lui Piţurcă vor avea între 6 şi 12 zile fără vreun meci jucat la ora turului cu Grecia. Cum vi se pare?

E o pauză cam mare şi nu ştiu dacă va fi una benefică pentru noi. Oricât de bine te-ai antrena ca fotbalist, totuşi, competiţia e altceva. De aceea, eu, ca antrenor, am preferat un program mai încărcat, cu partide din trei în trei zile. Aşa era mai uşor să-i ţii pe jucători în formă.

E posibil ca Piţurcă să fi cerut amânarea etapei pentru a se feri de accidentări?

Nu cred. Fotbalul nu e şah. E un sport de contact. Jucătorul se poate accidenta şi la un antrenament.

Atunci, care e explicaţia pentru amânarea etapei?

Poate că s-a gândit că steliştii au avut un program încărcat şi a vrut să-i odihnească după meciul cu Basel. Probabil, de aceea, a şi programat reunirea lotului la 9 noiembrie. Să ştiţi că şi asta ar putea fi o metodă bună. Până la urma, doar Piţurcă ştie ce socoteli a făcut. El e selecţioner, el răspunde de program şi de rezultate.

CITEŞTE ŞI:

Cum a devenit România un caz unic în fotbalul european: Piţurcă pregăteşte meciul tur cu Grecia, trimiţându-şi jucătorii în „hibernare“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite