Ianis Hagi, o stea într-o echipă fără perspectivă: Rangers, distrusă într-un editorial acid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi speră să facă un nou meci memorabil în returul cu Braga
Ianis Hagi speră să facă un nou meci memorabil în returul cu Braga

Ianis Hagi şi colegii săi joacă, diseară (ora 19.00, Digi Sport 1), un meci crucial, la Braga, în 16-imile Ligii Europa, însă vicecampioana Scoţiei a fost desfiinţată în presa locală din cauza parcursului intern.

Ianis Hagi a debutat la 1 februarie la Rangers şi deja formaţia pregătită de Steven Gerrard îi datorează enorm mijlocaşului român!

Ieşită din lupta pentru titlu în campionat - e la 12 puncte de liderul Celtic, când mai are 11 partide de jucat -, Rangers îşi pune cam toate speranţele pentru salvarea acestei stagiuni într-o calificare în optimile Ligii Europa. Şi a ajuns să facă deplasarea la Braga, având prima şansă, doar după ce „dubla“ lui Ianis Hagi a schimbat soarta unui meci în care, la un moment dat, portughezii aveau 2-0!

Victoria din turul cu Braga n-a şters însă impresia proastă lăsată de Rangers în campionat, de la finalul lunii ianuarie. Într-un editorial devastator publicat în „The Scottish Sun“, Bill Leckie a făcut praf vicecampioana Scoţiei. „Gerrard trebuie să arunce jumătate din echipa lui sau să plece, dacă va continua şirul actual de rezultate“, e titlul articolului semnat de Leckie. Acesta a scris acest text acid după ce, duminică, Rangers a mai făcut un pas greşit în campionat, 2-2, în deplasare, cu St. Johnstone.

„Gerrard şi-a criticat de atât de multe ori echipa după astfel de prestaţii, fără să primească însă reacţia la care se aştepta din partea jucătorilor. Echipa actuală a lui Rangers nu va câştiga niciodată titlul jucând aşa. Până şi fundaşul lor, Connor Goldson, a admis că ultima jumătate de oră din meciul tur cu Braga a fost o excepţie şi nu e suficientă pentru a salva un întreg sezon. Şi a avut dreptate! Rangers a luat doar 14 din ultimele 24 de puncte puse în joc în campionat, iar clasamentul arată unde merită să fie această echipă. E clar că mesajul lui Gerrard nu e înţeles de jucători. Adevărul e că Rangers arată ca o echipă mediocră“, e un rezumat al textului semnat de Leckie. Ceea ce dovedeşte că Rangers e într-o profundă criză şi orice alt rezultat, în afară de o calificare diseară, va înrăutăţi situaţia pentru Gerrard şi băieţii săi.

Au rămas fără atacantul cu 14 goluri

Marea problemă a lui Rangers, pe lângă o serie de meciuri dezolante în campionat, e faptul că, după victoria din prima manşă cu Braga, ei şi-au pierdut omul numărul 1 de gol în Liga Europa. Vorbim despre atacantul columbian Alfredo Morelos, cel care a adunat 14 goluri în actuala ediţie a competiţiei: opt în preliminarii şi şase după faza grupelor. Morelos a luat un „galben“ pe „Ibrox Park“ pentru proteste, devenind suspendat pentru retur.

În absenţa lui Morelos, Rangers va aştepta, din nou, momentele de sclipire ale lui Ianis Hagi, cel care a adunat trei goluri şi o pasă decisivă în cele şapte apariţii pe care le-a avut până acum la formaţia din Glasgow.

10 victorii, un egal şi o înfrângere a adunat Braga în ultimele 12 partide oficiale, singurul eşec fiind cel cu Rangers, de joia trecută.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite