Ianis Hagi, pus la zid într-un articol cu cifre seci: Belgienii au explicat de ce nu joacă la Genk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi a fost transferat de Genk pentru 4 milioane de euro
Ianis Hagi a fost transferat de Genk pentru 4 milioane de euro

Ianis Hagi a rămas pe banca de rezerve în ultimul meci al celor de la Genk în 2019, într-o partidă în care tatăl său s-a aflat în tribune.

Ianis Hagi a început 2019 la Viitorul, unde a avut cifre bune, fiind mereu titular şi de cinci ori marcator în diverse competiţii. Apoi, la Campionatul European U-21 din vară, mijlocaşul a preluat tricoul cu numărul 10 în naţionala condusă de Mirel Rădoi, a fost integralist în trei din cele patru partide disputate de tricolorii mici, şi a reuşit şi două goluri.

Transferul la Genk ar fi trebuit să fie o continuare a ascensiunii mijlocaşului, însă, în realitate, s-a transformat într-o „frână“. Concret, Ianis Hagi a jucat din ce în ce mai puţin şi, chiar dacă a adunat trei goluri şi patru pase decisive, per ansamblu, a fost considerat o dezamăgire la campioana Belgiei care a traversat până acum un sezon slab, fiind doar pe locul 8 la finalul anului.

Potrivit jurnaliştii belgieni de la walfoot.be, Ianis Hagi n-are calitatea necesară pentru a juca, în acest moment, la Genk. Într-un articol preluat de Digi Sport, sursa citată a notat că, totuşi, actuala echipă a românului nu va renunţa la el în pauza competiţională şi că nici Gheorghe Hagi n-ar fi de acord cu revenirea fiului său în România.

Ce au scris jurnaliştii belgieni?

*Ianis Hagi încă nu primeşte minute la Genk. Care e problema cu mijlocaşul ofensiv român? Considerat un jucător extraordinar, n-a reuşit să se integreze în colectivul de la Genk şi e lipsit de creativitat. O confirmare că nu e mijlocaşul ofensiv de care are nevoie Genk. 

*Cu trei goluri şi patru pase decsive în campionat, a fost titular doar de 6 ori în 21 de partide şi ca număr de minute e la 31% din total. În Europa, a fost chiar şi mai rău: acest procentaj a fost de doar 26%.

*Cu FCSB abia pe locul 3 în campionat, venirea talentatului fotbalist ar fi benefică, şansele să se întâmple asta sunt nule. Genk nu intenţionează să renunţe la jucător în timpul acestui sezon, iar tatăl său, Gheorghe Hagi, cu siguranţă nu-şi va trimite fiul să întărească o rivală care se luptă cu Viitorul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite