Ianis Hagi, luat la preţ redus de Rangers: Toate detaliile şi reacţiile după o mutare ultramediatizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România răsuflă uşurată: Ianis Hagi (21 de ani) a semnat cu Glasgow Rangers. Şi, având în vedere suma plătită de scoţieni, se poate spune că aceştia au prins o promoţie de pandemie.

Ianis Hagi a debutat la 1 februarie la Glasgow Rangers, sub forma de împrumut de la Genk (Belgia), club de la care a plecat după ce, pe final, ajunsese să fie trimis în tribune.

La aproape cinci luni după momentul debutului în Scoţia, după 12 apariţii şi trei goluri în tricoul formaţiei din Glasgow, decarul României e de astăzi jucătorul lui Rangers pentru următorii trei ani. Trupa pregătită de Steven Gerrard a activat clauza pentru un transfer definitiv, însă nu contra sumei de cinci milioane de euro, aşa cum s-a speculat în ultimele luni. Potrivit celor de la Express, scoţienii, renumiţi pentru zgârcenia lor, au reuşit să obţină o reducere importantă în plină pandemie: au plătit doar 3,3 milioane de euro pentru internaţionalul român.

Mutarea a fost anunţată deja în presa britanică, iar reacţiile curg, atât din Scoţia, cât şi din România. 

Ce s-a spus după oficializarea mutării?

*Ianis Hagi: Sunt nerăbdător să revin alături de colegi pentru pregătirea sezonului următor şi să îmbrac din nou acel tricou faimos. A existat interes şi din partea altor cluburi, dar prioritatea mea a fost mereu să revin la Glasgow şi să joc pentru Rangers. Am savurat împrumutul pe Ibrox şi sunt nerăbdător să joc din nou în faţa fanilor noştri. Acum, sper ca toţi fanii lui Rangers şi familiile lor să fie în siguranţă. 

*Steven Gerrard (antrenor Rangers): Ianis e recunoscut în Europa ca un jucător tânăr, talentat, aşa că transferul său definitiv aici e o veste excelentă. Am reuşit să dezvolt o relaţie bună cu Ianis foarte rapid. E o plăcere să-l antrenezi, vrea să înveţe şi să devină mai bun cu fiecare antrenament. Are deja experienţa presiunii şi a aşteptărilor de pe Ibrox şi ştiu că este pregătit pentru următorul sezon.

*Gică Popescu, preşedinte Viitorul la Digi Sport: Ne aşteptam la acest deznodământ, deoarece aveam informaţii din Scoţia şi de la agentul lui Ianis că şi-l doresc foarte mult. Era doar o chestiune de timp să devină oficial jucătorul lui Rangers. Eu cred că e un pas important în cariera lui Ianis. Avea nevoie de continuitate, de un club şi de un antrenor care să şi-l dorească foarte mult, dar şi de un public, unul care l-a îndrăgit încă de la început, fiind meritul lui, pentru că a avut evoluţii foarte bune. Acum, vrem toţi ca Ianis să devină acel jucător pe care-l aşteptăm. Să fie titular în echipa naţională. Talentat e, acum trebuie să devină o certitudine pentru echipa naţională şi pentru fotbalul european.

*Dorin Goian, fost jucător Rangers la Digi Sport: Cred că a făcut o alegere bună, a semnat cu un club mare. Sunt sigur că perioada petrecută acolo l-a făcut să semneze mai departe cu Glasgow Rangers şi cred că-l va ajuta foarte mult această experienţă acumulată. Sunt sigur că se va adapta şi îl va căli mult această presiune de pe Ibrox. Îl va face mult mai puternic, inclusiv din punct de vedere mental şi fizic. Sigur va deveni un jucător de top după doi, trei ani la Rangers. E un jucător tânăr, de mare calitate, iar faptul că la o vârstă atât de fragedă joacă la o echipă aşa mare cum e Rangers, cu siguranţă are şanse mari să ajungă la o echipă mult mai bună. E un câştig pentru Rangers, fără doar şi poate. Toţi cei de acolo au văzut potenţial mare în Ianis Hagi, au avut încredere în calităţile lui şi de aceea s-a concretizat transferul.

Am semnat cu echipa care m-a dorit din prima zi. E o onoare foarte mare să joc pentru un asemenea club, fanii sunt incredibili. Ştiam că sunt mulţumiţu de mine pe partea tehnică, ca joc. Cum e normal pe partea financiară, nu doar Rangers, orice club, nu mai stă atât de bine. Sincer, n-am avut nicio grijă, eu făcusem tot ce trebuia. Mai departe, depindea de agenţi, de club. Eu doar am aşteptat. Am avut încredere că se va face. Ianis Hagi la Telekom Sport  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite