Ianis Hagi, eroul unui editorial superb în presa scoţiană: „Rangers a pus mâna pe un star!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După calificarea formaţiei din Glasgow în optimile Ligii Europa, site-ul Rangers News i-a dedicat românului un material savuros.

Ianis Hagi a ajuns, după două încercări eşuate, la o echipă din străinătate care e aproape de nivelul său fotbalistic şi unde are şansa de a juca în mod constant.

Rangers nu e vreo forţă continentală, chiar dacă tocmai a avansat în optimile Ligii Europa, însă e exact ceea ce îi trebuie lui Ianis Hagi în această etapă a carierei sale. Primind încredere şi laude în Scoţia, mijlocaşul de 21 de ani poate creşte. Rămâne de văzut dacă va şi reuşi, însă, deocamdată, e foarte apreciat la Rangers. Ultima dovadă? Editorialul semnat de Jordan Carlisle pentru rangersnews.co.uk, imediat după calificarea cu Braga.

Ce a scris jurnalistul scoţian?

Gestul lui Ianis Hagi în meciul cu Braga a arătat o încredere incredibilă.

Rangers şi-a asigurat accederea în optimile Ligii Europa, miercuri seară, după o prestaţie excelentă la Braga, care i-a oferit o victorie la general, scor 4-2, şi Ianis Hagi a fost, din nou, în prim-plan.

Rangers l-a luat pe jucătorul de 21 de ani de la Genk, sub forma de împrumut, în ultimele ore ale perioadei de transferări în ianuarie, şi acesta şi-a pus din plin amprenta asupra rezultatelor echipei în ultima lună.

A marcat de două ori în revenirea de săptămâna trecută şi, chiar dacă a ratat un penalty în Portugalia, a avut o mare contribuţie la golul victoriei.

Viziunea şi pasa sa incredibilă l-au trimis pe Kent liber spre poartă pentru a marca în minutul 61.

E un jucător care, în ciuda lipsei sale de experienţă, arată mare încredere, ceea ce a demonstrat în minutul 22.

Rangers a primit o lovitură liberă, iar Ianis Hagi i-a dat la o parte pe James Tavernier şi pe Borna Barisici pentru a-şi asuma responsabilitatea executării.

E un gest impresionant din partea unui jucător tânăr care abia a ajuns la club.

Ceea ce le-a scăpat însă, probabil, unora a fost că a executat lovitura liberă cu piciorul stâng.

Hagi face o treabă bună pentru a ascunde acest lucru, însă, de fapt, el e un dreptaci. A executat lovitura liberă din turul cu Braga, care a adus golul victoriei, cu piciorul său drept şi la fel a făcut şi miercuri, cu penalty-ul ratat.

În cazul loviturii libere din retur, rezultatul n-a fost bun, fiindcă a trimis peste poartă. Totuşi, faptul că îşi permite să bată cu ambele picioare, în funcţie de poziţia fazei fixe, e remarcabil.

Lovitura liberă executată la Braga n-a fost momentul său cel mai bun, însă, cu siguranţă, a fost cel mai îndrăzneţ.

Rangers a pus mâna pe un star cu un potenţial mare. De aceea, ar fi o mare surpriză dacă nu va fi activată clauza pentru un transfer definitiv în această vară. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite