Huliganismul devine o problemă în România: ungurii ne-au reclamat la FIFA, iar federaţia plăteşte amenzi pe bandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA a iertat, încă o dată, echipa naţională de o sancţiune drastică, iar meciul cu Danemarca se va juca în faţa fanilor. E clar însă că, dacă lucrurile nu se vor schimba, tricolorii vor ajunge şi la suspendarea terenului.

*În iunie 2013, cu ocazia amicalului cu Trinidad Tobago disputat pe „Arena Naţională“, fanii români au comis-o cu scandările xenofobe. Deputatul UDMR, Marko Attila, a trimis o adresă la FIFA şi a cerut ca, drept pedeapsă, partida România – Ungaria din preliminariile CM 2014 să se dispute fără spectatori. Forul mondial a permis însă ca meciul să se joace cu public.

*După duelurile cu Ungaria şi cu Turcia din preliminariile CM 2014, FRF a primit o amendă de 90.000 euro din partea FIFA din cauza incidentelor din tribune. Totuşi, următorul meci, cel cu Estonia, decisiv pentru prezenţa la barajul pentru CM 2014, s-a jucat cu spectatori, iar România s-a impus cu 2-0 pe „Arena Naţională“.

*În returul barajului cu Grecia, pe „Arena Naţională“, fanii români au aruncat cu petarde pe gazon, după ce Mitroglou a deschis scorul. Din nou însă, România a scăpat de suspendarea terenului.

*Din nou scandări xenofobe la un meci România – Ungaria din preliminariile Euro 2016. UEFA a dat un avertisment forului din Bucureşti, plus o amendă de 26.000 de euro şi a închis sectorul 122 de pe „Arena Naţională“, acolo unde au fost incidente, la următoarea partidă, cea cu Irlanda de Nord.

*Huliganii români şi-au continuat manifestările şi la partidele cu Ungaria (deplasare) şi cu Grecia (acasă) din preliminariile Euro 2016. Într-o primă fază, UEFA a anunţat că România va juca fără spectatori cu Finlanda şi va primi şi o amendă de 60.000 de euro. Ulterior, Comisia de Apel UEFA a anulat sancţiunea legată de suspendarea terenului, dar a mărit amenda la 110.000 de euro.

*Suporterii români au provocat incidente şi la Euro 2016, în partida cu Elveţia, disputată pe „Parc des Princes“, la Paris. Decizia UEFA? FRF a fost amendată cu 6.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite