Horia Tecău a pierdut la Roland Garros dar va urca  în topul ATP la dublu, pe cea mai bună poziţie din ultimii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău
Horia Tecău

Deşi a pierdut ieri, alături de partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer în semifinalele turneului de la Roland Garros, începând de săptămâna viitoare Horia Tecău va urca din nou în top.

Horia Tecău va reveni pe locul 7 ATP în proba de dublu, după o bună perioadă de timp. Ultima oară, Horia s-a aflat în această postură pe durata ediţiei de acum 2 ani a Grand Slam-ului parizian. Cea mai bună clasare a acestuia este Locul 5, poziţie pe care s-a aflat între 27 august 2012 şi 9 septembrie 2012 , în perioada parteneriatului cu suedezul Robert Lindstedt . Partenerul său actual, Rojer, va fi noul număr 8 ATP începând de luni, sub Tecău, cu ajutorul celor 720 de puncte obţinute datorate semifinalei acesteia.

În schimb, celălalt român din topul mondial de dublu, Florin Mergea, care a jucat alături de indianul Rohan Bopanna, va coborî 3 poziţii, până pe locul 16 după ce a fost învins în “optimi” de perechea Rojer/Tecău, el nereuşind să îşi apere punctele obţinute în semifinala de anul trecut a Openului Francez, atinsă împreună cu partenerul său din acea perioadă, croatul Marin Draganja. Cel mai bun loc atins de Florin este locul 13, pe care încă se află până Luni, la publicarea clasamentului oficial. Cei 2 în schimb, Florin şi Rohan vor urca 2 poziţii în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Race to London , pâna pe 9 , care contează pentru Turneul Campionilor de la sfârşitul sezonului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite