Horia Tecău: "Cred că suntem un dublu mult mai sudat decât cel al Finlandei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău, constănţeanul care a purtat Tricolorul la Olimpiada de la Londra
Horia Tecău, constănţeanul care a purtat Tricolorul la Olimpiada de la Londra

Horia Tecău a declarat, după tragerea la sorţi a meciurilor din Cupa Davis, că dublul pe care îl formează cu Florin Mergea este mult mai "sudat" decât cel finlandez format din Jarkko şi Timo Nieminen şi a precizat că nu trebuie să le dea nicio şansă scandinavilor.

"M-am consultat cu partenerul meu de la dublu, Robert Lindstedt, care îl cunoaşte bine pe Jarkko. O să facem strategia meciului împreună cu Florin Mergea. Cred că suntem o echipă mult mai sudată decât dublul Finlandei şi nu vrem să le dăm nicio şansă", a spus Tecău.

Întrebat despre un posibil dublu cu Florin Mergea în viitor, Tecău a răspuns: "Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla în viitor. În prezent, avem fiecare alte angajamente şi alţi parteneri la dublu. Suntem tineri, avem tot timpul şi cred că orice este posibil în viitor".

Căpitanul-nejucător al României, Ciprian Porumb, consideră că un scor egal după prima zi l-ar mulţumi. "Jucătorilor noştri le convine ordinea de joc. Nu ştiu dacă suprafaţa îi avantajează sau nu pe finlandezi, dar ştiu sigur că pe noi ne avantajează. Sigur că îmi doresc să conducem 2-0 după prima zi, dar şi un 1-1 ar fi bun pentru noi" , a adăugat Porumb.

Victor Crivoi, care va juca primul vineri, a afirmat că nu şi-ar fi dorit să evolueze în al doilea meci al zilei. "Chiar îmi doream să joc primul meci. Aşa nu voi mai sta în vestiar cu emoţii, voi intra primul şi sper să aduc primul punct României", a menţionat Crivoi.

Marius Copil a precizat că simte puţină presiune deoarece toată lumea se aşteaptă să-l învingă pe numărul doi din tabăra finlandeză, Harri Heliovaara. "Trebuie neapărat să câştig vineri. Toată lumea se aşteaptă la asta, avându-l adversar pe Heliovaara. Va fi greu şi puţină presiune, dar am mai acumulat experienţă şi am încredere", a subliniat Copil.

Florin Mergea speră ca la meciurile de la Cluj-Napoca să asiste mulţi spectatori. "Au trecut câţiva ani de când nu am mai jucat împreună la dublu cu Horia Tecău, dar şi anii în care am acumulat mai multă experienţă, amândoi aflându-ne la cea mai bună clasare din carieră. Aşteptăm publicul alături de noi", a precizat Meregea.

Deşi Finlanda a anunţat echipa de dublu de sâmbătă va fi formată din Jarkko şi Timo Nieminen, aceasta ar putea alinia cuplul Jarkko Nieminen şi Harri Heliovaara, schimbările fiind posibile până cu o oră înaintea partidei.

Căpitanul-nejucător al finlandezilor, Kim Tiilikainen, consideră că ordinea meciurilor nu este importantă. "Nu contează că Jarkko, jucătorul nostru numărul 1 joacă primul meci şi nici ordinea celorlalte partide. Tragerea la sorţi nu este importantă pentru noi, ci meciurile şi rezultatele", a mai spus Tiilikainen.

Jarkko Nieminen, singurul jucător care va evolua în toate cele trei zile ale întâlnirii, susţine că este obişnuit cu acest ritm. "Probabil echipa României era mai puternică dacă venea şi Hănescu, el este un adversar puternic, dar eu consider că şi actuala echipă a României are forţă. Pentru mine nu va conta oboseala sau faptul că voi juca în trei zile. Sunt obişnuit să joc în acest ritm şi nu va fi un impediment", a conchis Nieminen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite