Horia Tecău: "Îi voi avea alături pe toţi românii atunci când voi purta drapelul ţării mele"

Horia Tecău:

Horia Tecău și Robert Lindstedt au câștigat BRD Năstase Țiriac Trophy 2012 * Foto: Marian Burlacu

Horia Tecău s-a declarat onorat de decizia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român de a-l desemna portdrapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra şi a afirmat că ştie că, la festivitatea de deschidere, îi va avea alături pe toţi conaţionalii săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dublu finalist la Wimbledon, Tecău a transmis un comunicat în care a comentat alegerea făcută de COSR: "Comitetul Olimpic şi Sportiv Român m-a desemnat să port steagul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe 27 iulie, la Londra. Am primit vestea la Londra, unde particip la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Pentru mine este un sentiment minunat. Sunt onorat să fiu portdrapelul ţării mele. Cu drapelul în mâini, ştiu că îi voi avea alături pe toţi românii. Asta mă face să fiu mai puternic şi, de ce nu, să încerc să aduc o medalie României".

Horia Tecău este calificat alături de coechipierul său, suedezul Robert Lindstedt, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, competiţie la care a fost finalist de două ori în ultimii doi ani. El speră ca anul acesta să-şi adjudece trofeul în proba de dublu a Grand Slam-ului din capitala Marii Britanii.

"Pentru mine, Londra este un loc cu o semnificaţie deosebită. Am jucat două finale la Wimbledon şi vreau să câştig în acest an. Acum sunt concentrat la următorul joc, cel de astăzi, din sferturile de finală. Vreau să devin campion la Wimbledon şi să port drapelul României pe stadionul olimpic. Totul este un încă un vis, dar sunt foarte aproape să îl transform în realitate" , a adăugat jucătorul.

Horia Tecău va purta drapelul ţării sale la fel cum o vor face alţi jucători celebri din lumea tenisului. Astfel, Novak Djokovic va fi portdrapelul Serbiei, iar Rafael Nadal al Spaniei. Totodată, este posibil ca Roger Federer să fie portdrapelul Elveţiei, în timp ce Maria Şarapova ar putea purta steagul Rusiei.

Tecău va evolua la JO alături de Adrian Ungur la dublu masculin. Tenismenul clasat pe locul 11 ATP la dublu ar putea evolua şi în proba de dublu-mixt, alături de una dintre jucătoarele române care vor participa la simplu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Simona Halep şi Irina-Camelia Begu.

Meciurile din cadrul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice se vor disputa la All England Club, care găzduieşte în aceste zile competiţia de Grand Slam.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările