Hercule de România: Atletul Andrei Rareş Toader ridică bolovani în autoizolare

Hercule de România: Atletul Andrei Rareş Toader ridică bolovani în autoizolare

Andrei Rareş Toader are şanse bune de a atinge baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2021

Sportivul de 22 de ani a ratat Jocurile Olimpice din 2016 după ce a fost depistat pozitiv la controlul antidoping, însă acum, după suspendare, vrea să-şi relanseze cariera.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rareş Toader, campionul naţional de sală la aruncarea greutăţii, ridică zilnic bolovani de 50 de kilograme pentru a nu-şi ieşi din formă în perioada de izolare.

Pandemia de coronavirus care a lovit întreaga planetă i-a dat toate planurile peste cap lui Rareş Toader, atletul de la greutate, care mai are doar 30 de centimetri să atingă baremul de calificare la Olimpiada de la Tokyo din 2021.

Baremul olimpic la aruncarea greutăţii la băieţi e 21,10 metri şi merg în competiţie cei mai bine clasaţi 32 de sportivi din lume.

„Sunt în grafic, sunt în primii 20, voi fi la Tokyo, anul viitor! Îmi pare rău doar ca această nebunie a întors totul pe dos. Sper să se termine cât mai repede şi să revenim cu toţii la activităţie noastre“, a spus Rareş Andrei Toader pentru Sportsnet Group. Toader e campion naţional de sală la greutate şi medaliat cu argint la Jocuri Olimpice de Tineret de la Nanjing.

Ridică bolovani de 50 de kilograme

Rareş nu se plictiseşte în perioada de izolare. E acasă la Căciulata, unde se antrenează zilnic! Are un program strict din care nu lipseşte ridicatul bolovanilor de 50 de kilograme.

„Sunt de câteva săptămâni acasă la Căciulata, unde n-am timp să mă plictisesc. Mi-am amenajat în curtea casei tot felul de aparate care să mă ajute să fiu în formă când se termină pandemia. Voi să staţi acasă si sa aveţi grijă de familiile voastre“, a continuat sportivul de 22 de ani.

Pentru Rareş, în cazul în care se va califica, Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 ar fi primele din cariera sa la care ar participa. El şi-a realizat baremul şi pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016, pe care a ratat-o din cauză că a fost depistat pozitiv la un control antidoping.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: