Helmuth Duckadam aniversează 55 de ani. Reperele carierei celui poreclit „Eroul de la Sevilla“

Helmuth Duckadam aniversează 55 de ani. Reperele carierei celui poreclit „Eroul de la Sevilla“

Helmuth Duckadam, portar de legendă al Stelei FOTO Mediafax

Ceea ce pentru majoritatea oamenilor este ziua păcălelilor, 1 aprilie reprezintă pentru Helmuth Duckadam aniversarea de naştere, fostul portar împlinind marţi 55 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începuturile fotbalistice le-a avut în comuna natală, la Semlanca, pentru ca în anul 1974 să ajungă la Şcoala Sportivă Gloria Arad. După patru sezoane, Helmuth Duckadam era transferat la Steaua Bucureşti, unde reuşea să se impună titular şi să obţină porecla de „Eroul de la Sevilla“, graţie celor patru lovituri de departajare apărate, ajutând echipa roş-albastră să câştige Cupa Campionilor Europeni. Întipărită în filele istoriei, reuşita românului de pe „Sánchez Pizjuán“ figurează şi în Cartea Recordurilor.

La 28 de ani după cucerirea celui mai important trofeu din palmaresul Stelei, Duckadam are dorinţe comune: să fie sănătos, să se ocupe de familie, să-şi cumpere un apartament în capitală şi să promoveze imaginea campioanei României şi a turismului românesc pe plan intern şi exrtern.


Ştiri pe aceeaşi temă:

„France Football“: securitatea i-a rupt degetele lui Duckadam după finala de la Sevilla. Duckadam: „O aiureală!“

Miodrag Belodedici, Ilie Balaci şi Rodion Cămătaru văd în Steaua finalistă sigură în Cupa României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: