Haos în Giuleşti! Moraru ar fi vrut să scape de Pustai, dar antrenorul nu se dă plecat fără să încaseze înainte toţi banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valerii Moraru l-a băgat în şedinţă pe Cristi Pustai şi a încercat să-l determine pe tehnicianul de 50 de ani să accepte rezilierea pe cale amiabilă. Marius Şumudică este favorit să-i preia postul.

Înfrângerea de pe teren propriu suferită de giuleşteni în faţa celor de la ASA Târgu-Mureş, scor 1-2, a complicat situaţia tehnicianului Cristi Pustai. Patronul Valerii Moraru era de fapt decis să-l înlocuiască pe Pustai încă de duminica trecută, când rapidiştii au pierdut cu 1-0 pe terenul Universităţii Cluj. Moraru era nemulţumit atât de rezultat şi de prestaţia lipsită de nerv a echipei, cât şi conflictul mocnit dintre tehnician şi liderii vestiarului, în frunte cu veteranii Daniel Pancu şi Mircea Bornescu, jucători traşi pe linie moartă în mandatul lui Pustai.

Iar butoiul cu pulbere a explodat imediat după meciul de miercuri, pierdut de Rapid cu ASA, Pancu fiind cel care a sărit la gâtul antrenorului de 50 de ani: „Eu am spus că la lot este o atmosferă proastă. Prima greşeală a fost a domnului antrenor, care s-a dus la conferinţă şi a zis că nu a găsit atacantul, nu a găsit coordonatorul de joc. Noi toţi ne-am simţit jigniţi, mai ales eu, care joc atacant sau mijlocaş central. Este cea mai mare prostie pe care am auzit-o. Eu am suferit când Pustai a spus că nu are atacant. Nici nu am mai fost băgat în echipă şi nu m-am mai implicat aşa ca înainte. Acum sunt şi accidentat. Am preferat să tac şi să nu stric atmosfera, dar am greşit. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a spus Pancu. Ieri, Pustai a fost băgat în şedinţă la ProRapid, iar Pancu şi Bornescu au făcut noi declaraţii împotriva antrenorului. “Din cate ştiu, nu mai avem antrenor”, a spus Pancu. “Avem nevoie de un şoc la echipă. Domnul Pustai a luat nişte decizii pe care şi le-a asumat. El plăteşte pentru asta”, a completat Bornescu.

Şumudică, primul pe listă

În aceste condiţii, Moraru a încercat să-l determine pe Pustai să accepte o reziliere a contractului pe cale amiabilă, însă “Profesorul” nici n-a vrut să audă. El a cerut 35.000 de euro, adică salariul pe cinci luni, pentru a părăsi Giuleştiul, în condiţiile în care din ianuarie şi până în prezent n-a încasat decât 3.000 de euro. Până la urmă, s-a ajuns la concluzia că Pustai va rămâne la echipă cel puţin până la meciul cu Dinamo, mai ales că nici Marius Şumudică, care e favorit pentru a-l înlocui pe Pustai, nu i-a dat un răspuns ferm lui Moraru. Pe de o parte este tentat să accepte o revenire la Rapid, echipa sa de suflet, dar pe de altă parte le-a explicat apropiaţilor că n-ar vrea să-şi lege numele de o eventuală retrogradare. “Durerea ar fi prea mare dacă s-ar întâmpla asta!”, le-a spus el apropiaţilor. Pe lista de rezervă a lui Moraru se mai află şi alţi tehnicieni liberi de contract: Petre Grigoraş, Cristiano Bergodi şi Ioan Andone.

14 echipe a antrenat Marius Şumudică până acum: Rocar, ACS Berceni, Inter Gaz, Progresul, Astra, Farul, Gloria Bistriţa, Rapid, Kavala, FC Braşov, FC Vaslui, “U” Cluj, Al-Shaab şi Concordia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite