Haos în gimnastică. Vârful tinerei generaţii de la Deva a lăsat baltă lotul olimpic şi va concura pentru Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Forminte
Nicolae Forminte

Gimnastica feminină românească se cam bazează tot pe veteranele Cătălina Ponor şi Larisa Iordache în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020, deşi acestea vor avea 33, respectiv 24 de ani la ora începerii competiţiei de la Tokyo.

În aceste condiţii, una dintre cele mai talentate gimnaste din generaţia tânără, Olivia Cîmpian, în vârstă de 16 ani, care a reprezentat România la Campionatele Europene de la Cluj, din luna aprilie, a decis să părăsească ţara. Sportiva s-a transferat la un club din Ungaria şi are intenţia de a concura sub steagul ţării vecine de acum încolo.

Mandatul actualului preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, în care s-au înregistrat foarte multe contraperformanţe, culminând cu necalificarea echipei feminine la Jocurile Olimpice din 2016, se încheie pe 4 august, când vor avea loc alegeri, în cadrul Adunării Generale.  Adrian Stoica se află la conducerea federaţiei din 2005, atunci când i-a succedat în funcţie lui Nicolae Vieru, cel care conducea forul din 1987. 

Olivia Cimpian

"Aşadar, medaliata cu bronz la Europenele de juniori din 2016, solul de aur de la TOP Gym 2017, concursul celor mai bune gimnaste din lume de la Charleroi, multiplă campioană naţională şi participantă la Campionatele Europene de senioare de la Cluj, vorbim de arădeanca Olivia Cîmpian, de 16 ani, a plecat în Ungaria, urmând să se antreneze la un club din ţara vecină şi să reprezinte culorile steagului maghiar! După mai bine de şase ani de gimnastică la Deva, în care antrenorii au investit muncă şi pricepere, atât cât au avut, în Olivia, exact când să se culeagă roadele, coordonatorul Centrului, Nicolae Forminte, şi preşedintele Federaţiei, Adrian Stoica, o împing spre alte zări pe talentata Cîmpian, de parcă în antecameră ar mai fi vreo 10-15 de talia ei. Eu cred că cei de la Deva nu mai au răbdare să lucreze cu gimnastele, nu mai au dragostea faţă de sport, faţă de copii, ba cred cu tărie că nici capacitate nu mai au, de a le duce pe aceste fete sus, cât mai sus. Probabil că părinţii gimnastei şi-au dat seama că la Deva se bate pasul pe loc, iar Olivia a ajuns la 16 ani, vârstă la care ar fi trebuit să explodeze în plan performant – dar cine să le arate drumul, când loturile sunt făcute subiectiv, iar munca nu este deloc susţinută", notează revista IlfovSport

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite