Ne-am curăţat pe racheta lui Hănescu, dar cel mai bine clasat tenisman român a aruncat pisica în curtea colegilor. Ce-a spus Hane după eşecul din Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost învinsă cu 3-1, la general, de Ucraina, în turul I al Grupei I, zona Euro-africană, a Cupei Davis. Meciul decisiv, al patrulea, a fost pierdut de Hănescu, cel care irosise, aproape inexplicabil, şi partida a doua, deşi a avut trei mingi de meci!

Echipa de tenis masculin a României s-a dus la Dnepropetrovsk cu ce are mai bun. 

Cu excepţia lui Mergea, care a refuzat convocarea după ce Andrei Pavel nu i-a garantat locul de titular la dublu. 

Oricum nu acolo a fost problema, în condiţiile în care singurul meci câştigat a fost chiar la dublu, de Tecău şi Copil. În faţa unor tenismani mult mai slab clasaţi în topul ATP, tricolorii au plecat prost şi au sfârşit şi mai prost.  

Stahovski şi Hănescu, evoluţii diametral opuse 

În condiţiile în care Dolgopolov (locul 53 ATP), prima „rachetă“ a Ucrainei, n-a fost convocat, din cauza relaţiilor reci pe care le are de mult timp cu federaţia, România pleca drept favorită. 

Stahovski (locul 85 ATP), al doilea cel mai bine clasat de la adversari, cu probleme medicale, a primit însă OK-ul medicilor, cu o zi înainte de începerea întâlnirii cu România şi a prins echipa. A fost în aruncat în joc în chiar primul meci şi l-a învins uşor pe Adrian Ungur (locul 122 ATP). 

Teoretic, urma o victorie a noastră, în condiţiile în care Hănescu (locul 72 ATP), cea mai bună rachetă a României, îl întâlnea pe Ilia Marcenko (locul 160 ATP). Un tenisman în faţa căruia Hănescu avea un avantaj şi de clasament, şi de moral (2-0 la întâlnirile directe). 

Practic, a câştigat Marcenko, după ce Hănescu a condus cu 2-0 la seturi şi a dat cu piciorul (racheta) la trei mingi de meci! 

După prima zi, Ucraina avea 2-0, apoi Tecău şi Copil au redus din diferenţă, sâmbătă, cu victoria de la dublu. 

A urmat, duminică, ziua decisivă, cu cei mai buni jucători de simplu, ai ambelor echipe, în teren: Stahovski versus Hănescu.  

„Aş dori ca şi alţii să mai tragă“

Românul a câştigat primul set, iar în al doilea, deşi a fost condus cu 5-0, a fost la un pas de o revenire spectaculoasă. 

La 3-5 s-a apropiat de un break, dar, la 40-30, arbitrul a dat punctul ucraineanului, după ce o minge a aterizat, parcă, puţin în afara terenului. În loc de 4-5 şi serviciu pentru Hane, s-a făcut 3-6. 

S-a dovedit a fi momentul cheie pentru român, care apoi a căzut psihic şi a cedat şi următoarele două seturi. 

Ucraina a făcut 3-1 la general, a câştigat disputa, iar ultimul meci, al lui Ungur, care conta oricum doar pentru palmares, nici nu s-a mai jucat!

„Aş dori ca şi alţii să mai tragă, să simt că mai e cineva care aduce puncte. Chiar dacă îl băteam pe Stahovski, nu ştiu dacă l-am fi putut învinge în ultimul meci pe al doilea jucător al lor“, a comentat Hănescu, la finalul partidei, potrivit Prosport. 

România va juca în toamnă un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa I. Adversarul încă nu e stabilit 

image

Citeşte şi 

Victor Hănescu, marea deziluzie a tricolorilor în Cupa Davis. Românul a „îngropat“ România în faţa Ucrainei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite