Handbalul, un „câmp minat” cu procese: fostul selecţioner dă în judecată federaţia, după ce a fost demis

Handbalul, un „câmp minat” cu procese: fostul selecţioner dă în judecată federaţia, după ce a fost demis

Tomas Ryde, fostul selecţioner al echipei naţionale de handbal feminin a României FOTO Arhivă persoală/Facebook

Tomas Ryde acţionează în judecată Federaţia Română de Handbal, după ce a fost demis din funcţia de selecţioner al reprezentativei feminine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut de antrenorul suedez prin intermediul contului său de Facebook, Tomas Ryde menţionând că va da în judecată Federaţia Română de Handbal, considerându-se „demis abuziv” şi concediat, pentru prima dată în cei 37 de ani de activitate. Nordicul a fost îndepărtat de la conducerea echipei naţionale de handbal feminin, după ce reprezentativa României a ocupat locul 12 la Campionatul Mondial, disputat în 2019.

Tomas Ryde şi-a început „aventura” în ipostaza recent încheiată, în luna mai a anului 2019, având drept obiectiv trasat calificarea la turneul olimpic de la Tokyo. În schimb, selecţionata sa a ocupat locul 12 la Campionatul Mondial de handbal, ceea ce i-a anulat şansele de a evolua la Jocurile Olimpice. Totuşi, graţie faptului că România a obţinut locul patru la EURO 2018, ţara noastră va putea participa la turneul preolimpic, din luna martie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările