Handbal: România, în prima urnă valorică la Euro 2020. Data tragerii la sorţi şi posibilele adversare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, joi, componenţa urnelor valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de Handbal Feminin 2020, găzduit de Danemarca şi Norvegia, în perioada 3-20 decembrie. România face parte din prima urnă valorică.

România a prins un loc între cele mai puternice patru naţionale dintre cele 16 calificate la Euro 2020, graţie locului 4 obţinut la precedenta ediţie, din 2018. În prima urmă valorică pentru tragerea la sorţi ce va avea loc pe data de 18 iunie se mai află deţinătoarea titlului, Franţa, precum şi celelalte două ocupante ale podiumului din 2018, Rusia şi Olanda.

EHF a stabilit deja grupele în care vor evolua naţionalele ţărilor gazdă, ambele aflate în urna a doua la tragerea la sorţi. Norvegia va fi plasată automat în Grupa D - una de evitat în aceste condiţii pentru Neagu & Co, iar Danemarca va juca în Grupa A, la Herning. Cum Suedia a fost direcţionată şi ea automat în Grupa B, din raţiuni georgrafice, Olanda va înfrunta automat în Grupa C, acolo unde a fost plasată din oficiu - Ungaria, ceea ce înseamnă că România va înfrunta Norvegia, Danemarca sau Suedia în prima fază a competiţiei.

Urnele valorice pentru tragerea la sorţi pentru Euro 2020:

Urna 1: Franţa, Rusia, Olanda, România

Urna 2: Norvegia, Ungaria, Suedia, Danemarca

Urna 3: Muntenegru, Germania, Serbia, Spania

Urna 4: Slovenia, Polonia, Cehia, Croaţia

Arena Spektrum din Trondheim, Norvegia, va găzdui partidele din grupele C (cu Olanda şi Ungaria) şi D (cu Norvegia), în timp ce grupele A (cu Danemarca) şi B (cu Suedia) se vor desfăşura la Frederikshavn, în Danemarca. Grupele principale se vor juca la Stavanger, în Norvegia, şi la Herning, în Danemarca. Weekendul final al Euro 2020 va fi găzduit de Telenor Arena din Oslo (Norvegia).

Potrivit unei analize publicate de ProSport, România are un avantaj moral în faptul că are 2 din 3 şanse de a începe în Danemarca (grupele A sau B), ţară în care a câştigat ultimele două medalii la turneele finale: bronz la Euro 2010 şi bronz la Mondialul din 2015, chiar în arena din Herning.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite