Haltere, 62 de kilograme: Razvan Martin a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razvan Martin a adus Romaniei prima medalie de bronz la haltere, dupa Nicu Vlad (Atlanta 1996)
Razvan Martin a adus Romaniei prima medalie de bronz la haltere, dupa Nicu Vlad (Atlanta 1996)

Razvan Martin a cucerit medalia de bronz la proba de haltere, la categoria 69 de kilograme. Sportivul roman s-a clasat pe locul 3, la un punct in spatele thailandezului Triyatno Tryatno.Medalia de aur a fost castigata de chinezul Lin Qinfeng.

Martin a ridicat 177 de kilograme din prima incercare si 180 de kilograme din a doua incercare. La a treia incercare a ratat. El este primul halterofil care obtine o medalie, de la performanta lui Nicu Vlad de la Atlanta, care a luat bronzul, dar la proba de 108 kilograme.

Halterofilul nostru a obtinut trei medalii la Campionatul European, la categoria de 77 de kilograme. Competitia a avut loc in acest an, in Turcia, acolo unde Razvan a luat o medalie de aur si doua de argint. El mai avea deja trei medalii cucerite la Europene din 2011 disputate in Rusia, la Kazan.

Razvan are 21 de ani si povestea lui este una de-a dreptul dramatica. La trei ani, campionul nostru a ramas fara tata si a fost abandonat de mama. Pana la varsta de 9 ani a crescut pe strazi si a fost salvat, practic, de Mugur Saranciuc, un antrenor emerit la haltere. El l-a dus la CS Gloria Bistrita si i-a dat un drum in viata.

La 11 ani, Razvan devenea campion national, iar la juniori a fost campion mondial si european.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite