Halep la Wimbledon: veşti bune şi veşti proaste pentru Simona înaintea meciului de astăzi cu Marina Erakovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Erakovici. FOTO: GettyImages
Marina Erakovici. FOTO: GettyImages

Simona Halep (2 WTA) îşi începe, astăzi (după ora 15.30, Eurosport), parcursul la Wimbledon 2017 cu un meci împotriva unei jucătoare bine pregătite pe iarbă.

La 23 de zile după ce a pierdut finala de la Roland Garros, Simona Halep revine pe teren într-un alt turneu de Mare Şlem.

Vestea bună: ultima dată când a avut un French Open reuşit, în 2014, atingând de asemenea ultimul act, Simona şi-a prelungit forma bună şi la Wimbledon, oprindu-se doar în semifinale.

Vestea proastă: pentru ediţia din acest an, Halep nu prea a avut meciuri în care să se acomodeze cu iarba. A renunţat la participarea la Birmingham pentru refacere fizică şi psihică după un sezon epuizant pe zgură. Iar la Eastbourne a adunat doar trei meciuri, înainte de a fi eliminată, în sferturi, de Wozniacki.

De partea cealaltă, Marina Erakovici (Noua Zeelandă, 129 WTA), adversara cu care Halep se va duela, în turul I, astăzi (după ora 15.30, Eurosport), a bifat 13 meciuri pe iarbă! Eliminată rapid în primele două turnee de Mare Şlem ale anului, chiar în turul I, Erakovici a avut timp suficient pentru a pregăti Wimbledon 2017. Iată parcursul ei după Roland Garros:

*Surbiton: eliminare în turul II

*Manchester: eliminare în turul I

*Ilkley: Eliminată în semifinale

*Wimbledon (calificări): trei victorii în trei meciuri

După cum se poate vedea, Erakovici a progresat, treptat, şi se va prezenta în cea mai bună formă în meciul de astăzi. Pe acest aspect a insistat şi presa din Noua Zeelandă în avancronica duelului din turul I.

„Ceea ce trebuie să facă Erakovici e să nu se gândească împotriva cui joacă şi să producă tenisul ei obişnuit, exact ca în meciul cu Aiava, din ultimul tur de calificări. Halep e un adversar redutabil, cu o semifinală şi un sfert de finală în ultimii trei ani la Wimbledon. În alte două dăţi, însă, românca a ieşit din competiţie total neaşteptat, din primul tur“, au punctat cei de la stuff.co.nz.

3 calificări în turul III la Wimbledon a adunat Marina Erakovici (29 de ani) de-a lungul carierei: în 2008, 2013 şi 2016.  

Ce ar urma pentru Halep dacă ar trece de turul I

Turul II: Maia (96 WTA) / Robson (188 WTA)

Turul III: Bouchard (61 WTA) / Suarez Navarro (26 WTA)

Turul IV: Vesnina (16 WTA) / Azarenka (678 WTA)

Sferturi: Konta (7 WTA) / Kvitova (12 WTA)

Semifinale: Svitolina (5 WTA) / Ostapenko (14 WTA)

Finală: Kerber (1 WTA) / Pliskova (3 WTA)

Halep la Wimbledon la ultimele cinci ediţii

An Unde s-a oprit

2016 Sferturi

2015 Turul I

2014 Semifinale

2013 Turul II

2012 Turul I

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite