Halep vrea să recucerească Roma! Ce spune jucătoarea înaintea debutului la turneul pe care l-a câştigat anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Cea mai bună jucătoare de tenis a României va încerca la turneul din capitala Italiei, competiţie care începe astăzi, să îşi apere titlul obţinut în 2020 şi să facă ultimele retuşuri înainte de Roland Garros.

Simona Halep e cap de serie numărul 3 la Italian Open, ultimul mare turneu pe zgură, înainte de Roland Garros (30 mai - 13 iunie), şi abordează turneul din postura de deţinătoare a trofeului. Tabloul de la Roma este unul extrem de puternic şi este împănat cu toate sportivele din top 10 WTA, cu excepţia olandezei Kiki Bertens.

Tragerea la sorţi efectuată, sâmbătă, ne-a arătat că „Simo“ poate avea un turneu destul de atractiv pentru iubitorii tenisului, dacă va avansa în fazele superioare ale competiţiei. 

Românca, care va avea liber în primul tur, va debuta cu învingătoarea partidei dintre Angelique Kerber şi o jucătoare venită din calificări. În manşa următoare ar putea da peste Vondrousova sau Konta, pentru ca sferturile să îi scoată în cale, dacă se păstrează calculele hârtiei, pe Bianca Andreescu sau Petra Kvitova. Tot pe aceeaşi parte de tablou cu Simona se află şi Serena Williams, care revine în circuitul feminin după semifinala de la Australian Open. Osaka, Brady şi Bencic, însă, pot ieşi în drumul româncei abia în semifinale. 

Încrezătoare, în ciuda presiunii

Sportiva din Constanţa a prefaţat turneul de la Foro Italico şi a vorbit despre tensiunea pe care o resimte din postura de campioană en-titre. „E o presiune, pentru că sunt deţinătoarea trofeului, dar nu mă gândesc la acest lucru. După perioada asta în care mi-a fost destul de greu, mai ales mental, vreau doar să joc mai bine tenis şi să fiu concentrată pe toată durata meciului. Rezultatul va veni dacă voi fi la un nivel destul de ridicat. La Madrid e altitudine şi mingea zboară mult mai mult, iar la Roma e zgură adevărată şi am sentimentul că poţi să alergi mult, poţi să deschizi terenul mai bine. Ambele turnee îmi plac foarte mult. Îmi place mult mai mult când sunt fanii prezenţi la meciuri şi chiar le-am simţit lipsa, e o energie în plus, o energie frumoasă”, a spus Simona Halep, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport.

Jucătoarea de pe locul 3 WTA a mai declarat că este optimistă în privinţa unui rezultat pozitiv. „M-au ajutat foarte mult aceste zile. Pot spune că sunt încrezătoare, pentru că tenisul arată bine. O să văd cum mă simt la turneu. Fiecare turneu este un plus pentru Roland Garros. Dar, aşa cum am făcut întotdeauna, o să fiu concentrată 100% pe turneul respectiv. Nu merg acolo doar pentru a mă pregăti pentru Roland Garros”, a mai spus Simona.

Singura româncă de pe tablou

Dacă Simona Halep va intra de marţi încolo pe zgura de la Italian Open, având în vedere că are bye în turul I din postura de cap de serie numărul 3, pentru alte două românce competiţia s-a încheiat deja. Irina Begu (75 WTA) a fost învinsă încă din primul tur al calificărilor, sâmbătă, de Andrea Petkovici (Germania, 33 de ani, 109 WTA), scor 6-4, 5-7, 6-3, în timp ce Patricia Ţig a spus adio competiţiei în turul secund al calificărilor, duminică, după un eşec cu Christina McHale, scor 6-3, 2-6, 6-2. Sorana Cîrstea nu a mai făcut deplasarea la Roma, din cauza accidentării la gleznă suferită în turul inaugural al competiţiei de la Madrid. 

1.835.490 de euro e fondul total de premii la Roma, unde campioana va primi 1.000 de puncte WTA.

Posibilul traseu pentru Halep, la Italian Open:

*Turul I: Bye

*Turul II: Kerber (26 WTA) / jucătoare din calificări

*Optimi: Konta (18 WTA) / Vondrousova (21 WTA) / Ostapenko (50 WTA)

*Sferturi: Andreescu (6 WTA) / Kvitova (12 WTA)

*Semifinale: Osaka (2 WTA) / S. Williams (8 WTA) / Brady (14 WTA) / Bencic (11 WTA)

*Finală: Barty (1 WTA) / Sabalenka (7 WTA) / Svitolina (5 WTA) / Kenin (4 WTA)

Turneul de la Roma va fi transmis în România de Digi Sport 2 şi Digi Sport 4.

Halep, la Italian Open

Sezon Rezultat

2020 Campioană

2019 Turul II

2018 Finalistă

2017 Finalistă

2016 Turul II

2015 Semifinale

2014 Turul III

2013 Semifinale

2012 Turul I

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite