Halep la US Open: Simona, prestaţie superbă într-un meci epic cu Suarez Navarro. Acum o aşteaptă pe Serena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep are până acum patru meciuri la US Open 2016, iar în trei şi jumătate dintre ele a arătat o formă impecabilă.

UPDATE 00.30 Halep, duel cu Serena Williams în sferturi

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, liderul ierarhiei mondiale, a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Iaroslava Şvedova (Kazahstan), locul 52 WTA, şi o va întâlni pe Simona Halep în sferturi de finală la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Williams s-a impus după o oră şi opt minute.

Partida dintre cele două va fi cea de-a noua, Williams conducând detaşat, scor 7-1, în meciurile directe, cu victorii obţinute în ultimele patru partide, în sferturi la Indian Wells anul acesta, scor 6-4, 6-3, în finala de la Cincinnati, de anul trecut, scor 6-3, 7-5 (5), în semifinale la Miami, tot în 2015, scor 6-2, 4-6, 7-5, şi în finala Turneului Campioanelor din 2014, scor 6-3, 6-0. La aceast ultimă competiţie, Halep a obţinut singura ei victorie în faţa jucătoarei care domină tenisul în ultimii ani, scor 6-0, 6-2, în faza grupelor.

-ŞTIREA INIŢIALĂ-

Singura sincopă a venit pe la mijlocul meciului cu Timea Babos, atunci când, inclusiv Simona s-a arătat surprinsă de modul în care a reuşit să gestioneze o situaţie critică.

Cu Suarez Navarro (12 WTA) însă, constănţeanca a pornit ca din tun şi, cu mici momente de ezitare şi de rătăcire, n-a luat deloc piciorul de pe acceleraţie. 

Ocupanta locului 5 WTA a început perfect, cu un break. În game-ul următor, Simona a salvat o minge de re-break, după care s-a dus la 2-0. Game-ul trei a fost, probabil, momentul-cheie din setul I: a depăşit zece minute, perioadă în care Halep a realizat break-ul abia la a 6-a încercare! Abia la 4-0, Suarez Navarro s-a trezit din pumni şi şi-a câştigat serviciul. Apoi, spanioloaica a prins moral şi imediat a făcut primul re-break pentru 2-4.

Simona n-a slăbit însă ritmul şi, după alt game de mare luptă, lungit pe durata mai multor minute, s-a impus pe serviciul adversarei şi s-a distanţat la 5-2. După 46 de minute, Halep a închis setul pe serviciul ei: 6-2.

Nervi şi pumni în aer

Setul doi a început cu românca având o nouă minge de break, dar, de această dată, Suarez Navarro a egalat şi apoi a făcut 1-0. Spre deosebire de adversara ei, Halep a continuat să-şi facă uşor serviciul şi a egalat repede.

Primul break din setul doi a venit destul de uşor pentru constănţeanca, la 15, iar Halep şi-a ridicat pumnii în aer de fericire: avea 1-0 la seturi, 2-1 şi break în faţă după ceva mai mult de o oră de joc. Din păcate, aşa cum se întâmplă des, trecerea de la extaz la agonie a fost rapidă pentru Simona. Mai întâi, şi-a pierdut serviciul, după care a început să dea cu racheta de pământ. Descărcarea nervoasă n-a ajutat-o: Suarez Navarro a făcut 3-2.

Conştientă că riscă să piardă controlul meciului, Simona s-a adunat admirabil. Şi-a făcut serviciul la zero, după care a izbutit break-ul la 15. Dintr-odată, zâmbetul a revenit pe faţa lui Halep. Simţind că a depăşit momentul greu, ocupanta locului 5 WTA s-a descătuşat, şi-a rezolvat uşor serviciul şi s-a dus la 5-3. A fost momentul în care Suarez Navarro a cerut o pauză de baie, poate şi pentru a o scoate pe Simona din ritm.

Tactica a funcţionat: spanioloaica şi-a făcut serviciul la 15, după care a izbutit şi break-ul. În loc să fie 6-4 şi game, set, meci pentru Simona, s-a făcut 5-5!

Din nou însă, românca a reuşit să-şi păstreze luciditatea: s-a dus la 6-5 pe serviciul ei, după care a izbutit break-ul, rezolvând calificarea în sferturi. Acolo, o poate întâlni pe Serena Williams, cea care, diseară, se va duela Shvedova (52 WTA).

CITEŞTE ŞI:

*Halep la US Open: primele declaraţii ale Simonei după o victorie entuziasmantă. Veşti bune despre forma ei fizică

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite