Halep la US Open: Serena o sperie pe Simona. O nouă dovadă că românca a dezvoltat un complex Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a prefaţat duelul ei cu liderul mondial, partida urmând să se joace, în noaptea de miecuri spre joi (ora 02.00, Eurosport).

Problema Simonei e că, de-a lungul anilor, a dezvoltat un complex în faţa lui Williams. S-a ajuns până acolo încât, înaintea unor turnee, a spus că Serena va câştiga trofeul, ceea ce e neobişnuit pentru o altă jucătoare de Top 5 care, în primul rând, ar trebui să creadă în posibilităţile ei.

Şi acum, înaintea duelului de la New York, Halep a lăudat-o deschis pe Williams: „Ea e cea mai bună jucătoare din lume. Am multe de învăţat de la ea. E ambiţioasă şi dă totul pentru a câştiga fiecare meci. Să joc cu ea în sferturi va fi o mare provocare“.

Întrebată cum crede că o poate învinge pe liderul mondial, constănţeanca a căutat să minimalizeze importanţa meciului din punctul ei de vedere: „Nu cred că trebuie să fie o provocare mentală atat de importantă. Nu trebuie să-mi fie teamă sau să am emoţii. N-am nimic de pierdut. E doar o mare provocare. Voi încerca să-mi fac jocul. Din punct de vedere fizic, mă simt destul de puternică. Ea loveşte cu multă putere şi trebuie să mă recuperez şi să fiu aptă 100% pentru turul următor. Trebuie să dau tot ce pot. Trebuie să-mi fac jocul şi să fiu agresivă. Dacă nu fac asta, n-am nicio şansă“.

Ar avea drum liber spre finală

E clar că partida din semifinale, indiferent de adversară, va fi mai uşoară pentru Simona, dacă ea va trece de Williams. Asta deoarece, în optimi, a fost o mare supriză: Agnieszka Radwanska (Polonia, 4 WTA) a fost eliminată de Ana Konjuh (Croaţia, 92 WTA): 6-4, 6-4.

În următoarea fază, Konjuh o va întâlni pe Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA). Câştigătoarea meciului se va duela cu învingătoarea partidei dintre Halep şi Williams.

Traseul Serenei
*Turul I: 6-3, 6-3 cu Makarova (29 WTA)
*Turul II: 6-3, 6-3 cu King (87 WTA)
*Turul III: 6-2, 6-1 cu Larsson (47 WTA)
*Optimi: 6-2, 6-3 cu Shvedova (52 WTA)
Durata totală a meciurilor: 4 ore şi 13 minute

Traseul Simonei
*Turul I: 6-0, 6-2 cu Flipkens (56 WTA)
*Turul II: 6-3, 6-4 cu Safarova (44 WTA)
*Turul III: 6-1, 2-6, 6-4 cu Babos (34 WTA)
*Optimi: 6-2, 7-5 cu Suarez Navarro (12 WTA)
Durata totală a meciurilor: 6 ore şi 11 minute
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite