Halep, pe urmele Serenei: Simona poate izbuti o performanţă care n-a fost atinsă de nimeni de la Williams încoace

Halep, pe urmele Serenei: Simona poate izbuti o performanţă care n-a fost atinsă de nimeni de la Williams încoace

Simona Halep (2 WTA) şi-a câştigat definitiv locul în elita tenisului feminin, iar statisticile confirmă, periodic, acest lucru.

Ierarhia actualizată a tenisului feminin, publicată la începutul săptămânii, a readus-o pe Serena Williams în Top 10 după 581 de zile. 
 
Cu acest prilej, site-ul WTA a publicat mai multe statistici legate de elita tenisului feminin, iar un capitol aparte i-a fost dedicat Simonei Halep. Constănţeanca de 27 de ani e cea mai longevivă prezenţă în Top 10 dintre jucătoarele aflate în activitate. Ea a debutat în această zonă a clasamentului la 27 ianuarie 2014 şi de atunci n-a mai părăsit primele zece locuri, rezistând aici 265 de săptămâni la rând! Pe locul 2, după Halep, se află Karolina Pliskova, însă cehoaica e la mare distanţă, având „doar“ 128 de săptămâni la rând în Top 10.
 
Revenind la Halep, seria acesteia în clasamentul mondial e cea mai lungă de la Serena Williams încoace. Între 2 aprilie 2012 şi 17 iulie 2017, americanca s-a aflat timp de 276 de săptămâni la rând pe unul din primele zece locuri. Sunt şanse mari însă ca Halep să o depăşească pe Serena, în condiţiile în care mai are nevoie de trei luni în Top 10 pentru a ajunge la 277 de săptămâni.
 
Recordul all-time în ceea ce priveşte săptămânile consecutive petrecute în Top 10 e deţinut de Venus Williams. Între 30 martie 1998 şi 10 noiembrie 2003, americanca a rezistat în această zonă a clasamentului timp de 293 de săptămâni!
 

Cum arăta Top 10, când Halep a pătruns acolo
1. S. Williams
2. Azarenka
3. Li Na
4. Radwanska
5. Şarapova
6. Kvitová
7. Errani
8. Jankovici
9. Kerber
10. Halep
 
*Clasament publicat la 27 ianuarie 2014

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: