Eşec meritat sau strategie? Ce-a spus Simona Halep după înfrângerea neaşteptată din primul meci al lui 2014, în primul tur la Sydney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, locul 11 mondial, a început anul cu stângul, dar ar putea fi un pas premeditat. Românca a ieşit duminică dimineaţa în primul tur la Sydney, unde era cap de serie numărul 7, în faţa unei jucătoare venită din calificări, Madison Keys, locul 38 mondial.

2013 a fost anul în care Simona Halep a ieşit la rampă. Primele şase turnee câştigate din carieră, în a doua jumătate a sezonului, şi un loc 11 mondial. Primul meci din 2014 a adus însă şi primul eşec pentru româncă.

La „Apia International“ de la Sydney, Simona a fost aleasă de către organizatorii turneului dotat cu premii totale în valoare de 750.000 de euro să efectueze tragerea la sorţi. 

Se vorbea despre o posibilă întâlnire în sferturi cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 5 mondial şi cap de serie numărul 1, dar românca n-a mai ajuns acolo. 

Cap de serie numărul 7, Halep a pierdut clar, în două seturi, scor 1-6, 4-6, în faţa unei jucătoare de 18 ani, venită din calificări, Madison Keys (locul 38 WTA). Iar americanca s-a distrat pur şi simplu pe teren, după ce a condus cu 6-1 şi 5-0! 

Simona a fost la un pas de revenire şi la un punct de 5-5, în setul secund, pe care l-a pierdut însă cu 4-6, şi a părăsit turneul după un singur meci întins pe o oră şi 13 minute. 

Constănţeanca e prezentă şi în turneul de dublu, alături de Raluca Olaru, dar probabil nu va rămâne prea mult în joc, nefiind o specialistă la acest tip de joc*

„Vreau să rămân în Top 20 mondial“

Simona s-a ales cu 5.385 de dolari şi un singur punct WTA (are 3.335 acum, 185 mai puţin decât locul 10, Caroline Wozniaki, şi 150 peste urmăritoarea Sloane Stephens). Dar şi cu o pauză de o săptămână, înainte de Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. 

„Vreau să rămân în Top 20 mondial şi să am o prestaţie cât mai bună la turneele de Mare Şlem. Sunt fericită că am revenit pe teren, după două luni de pauză. Sezonul trecut a fost unul lung pentru mine, aşa că m-am relaxat puţin înainte de noul sezon, dar apoi m-am pregătit două ore pe zi”, a dezvăluit Simona Halep, pentru wtatennis.com, după eşecul cu Keys. 

Se simte lipsa unui antrenor?

Există voci care susţin că jucătoarea româncă va înregistra un picaj în 2014, în primul rând din cauza lipsei unui antrenor. Românca s-a despărţit în octombrie de tehnicianul Andrei Mlendea, iar la jumătatea lui noiembrie a renunţat şi la Adrian Marcu, susţinând că vrea să se pregătească singură în următoarele luni. 

De asemenea, se pare că Simona n-a fost prea interesată de turneul de la Sydney. Medicii vorbesc de faptul că organismul uman are nevoie, pentru a se acomoda la un nou fus orar, de o zi de adaptare pentru fiecare oră de diferenţă (iar între Bucureşti şi Sydney sunt nouă). 

Simona n-a ajuns în Australia decât pe 31 decembrie. Vestea bună ar fi că jucătoarea româncă n-ar trebui să mai aibă probleme de adaptare la Australian Open.

SORANA, ÎNVINSĂ CU ACELAŞI SCOR CA ŞI SIMONA

13 ianuarie – 26 ianuarie este perioada în care se desfăşoară Australian Open, la Melbourne

*în primul tur, cele două românce joacă luni dimineaţa, de la ora 05.00, cu perechea Babos (Ungaria) / Safarova (Cehia)

** tot luni dimineaţa, în primul tur la simplu, o altă româncă, Sorana Cârstea, o întâlneşte pe bulgăroaica Pironkova (de la ora 3.30)

UPDATE: Halep a părăsit turneul de la Sydney şi la dublu

Monica Niculescu, primul trofeu al anului

Există totuşi o jucătoare din România care a început perfect noul an. Monica Niculescu (26 de ani), locul 59 WTA, s-a impus la dublu, în finala turneului de la Shenzen, acolo unde a făcut pereche cu cehoaica Klara Zakopalova. 

În ultimul act al turneului, cele două le-au învins pe surorile Kichenok, scor 6-3, 6-4. Niculescu şi Zakopalova au câştigat 17.724 de euro, plus 280 de puncte WTA. 

A fost cel de-al treilea titlu câştigat de Niculescu la dublu, după „GDF Suez“, de la Budapesta (2009) şi „Morilla Hobart“  din Australia, din urmă cu exact doi ani, alături de Irina Camelia-Begu. 

La simplu, Monica Niculescu deţine un singur titlu, la Florianopolis, în Brazilia, obţinut anul trecut. 

Citeşte şi 

Cum se pregătesc Sorana şi Simona de Australian Open. Cârstea şi Monica Niculescu joacă şi „între ani“

Ion Ţiriac: „Simona Halep nu are plămâni, are două inimi“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite