Halep şi-a aflat adversara din turul III: A provocat o mare surpriză la capătul unui meci teribil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yulia Putintseva a câştigat un meci de două ore şi 38 de minute în turul II
Yulia Putintseva a câştigat un meci de două ore şi 38 de minute în turul II

Simona Halep (3 WTA) va juca în următoarea rundă împotriva sportivei cu cel mai bun clasament dintre cele care i-au ieşit în cale până acum la Australian Open 2020.

Simona Halep poate da de ocupanta locului 600 WTA în optimi, după cum „Adevărul“ a scris aici, însă, până atunci, va avea un test dificil în turul III.

Constănţeanca de 28 de ani se va duela cu Yulia Putintseva (Kazahstan, 25 de ani, 38 WTA). Aceasta a furnizat surpriza, trecând în turul II de americanca Danielle Collins (25 WTA), 6-4, 2-6, 7-5.

Halep şi Putintseva nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Născută la Moscova, Putintseva a reprezentat, mai întâi, Rusia. Apoi, din iunie 2012, concurează sub steagul Kazahstan-ului. Ea a intrat în circuitul feminin, în 2009, şi cea mai bună clasare de până acum a atins-o în februarie 2017, locul 27 WTA. 

La turneele de Grand Slam, Putintseva a atins cele mai bune rezultate la French Open, unde a fost sfertfinalistă în două rânduri, în 2016 şi în 2018. La Australian Open, ea n-a depăşit niciodată turul III, fază pe care a atins-o acum, dar şi în 2016.

Putintseva are un singur titlu WTA pe care l-a cucerit, anul trecut, la Nurnberg pe zgură. A încheiat 2019 pe locul 34 mondial cu 33 de victorii şi 26 de înfrângeri.

În acest sezon, Putintseva are deja zece meciuri, spre deosebire de Halep care a disputat doar patru partide. Yulia a început sezonul la Brisbane, a obţinut trei victorii în calificări, iar pe tabloul principal a pierdut în al doilea meci, fiind învinsă chiar de Danielle Collins pe care a bătut-o, astăzi, la Australian Open. 

Apoi, la Adelaide, Putintseva iarăşi a jucat calificări şi, ajunsă pe tabloul principal, a fost eliminată după prima partidă de Ajla Tomljanovici. 

În fine, la Australian Open, până acum, sportiva din Kazahstan a înregistrat următoarele rezultate:

*Turul I: 6-1, 6-3 cu Hsieh (37 WTA)

*Turul II: 6-4, 2-6, 7-5 cu Collins (25 WTA)

Cel mai probabil, Halep şi Putintseva vor juca, sâmbătă, în turul III. Învingătoarea acestui duel se va intersecta, în optimi, cu câştigătoarea meciului dintre Bellis (600 WTA) şi Mertens (17 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite