Halep, şansă mare la Madrid: O aşteaptă o urcare spectaculoasă în clasament, dacă va câştiga trofeul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat mai mereu bine, la Madrid
Simona Halep a jucat mai mereu bine, la Madrid

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) e de acum favorita principală la Madrid Open. Şi mai are nevoie de patru victorii pentru a respecta acest statut şi a-şi adăuga în palmares al treilea titlu cucerit la Caja Magica.

Simona Halep şi-a aflat deja adversara din optimile Madrid Open. Şi, după cum Adevărul a explicat aici, constănţeanca, dacă ne luăm după rezultatele precedente, dar şi experienţa ei superioară, porneşte ca mare favorită în următoarea fază.

Adevăratul test pentru „Simo“ va fi în sferturi, unde, în caz de calificare, va da de învingătoarea meciului Jabeur (10 WTA) – Bencic (13 WTA). Inclusiv o eventuală partidă din semifinale se anunţă a fi ceva mai uşoară pentru Halep. Pentru că acolo va întâlni una dintre Bouzkova (77 WTA), Alexandrova (45 WTA), Azarenka (17 WTA) sau Anisimova (33 WTA).

În acest moment, graţie victoriilor cu Zhang (40 WTA) şi Badosa (2 WTA), Halep a acumulat 1.972 de puncte în clasamentul live, actualizat în timp real. Insuficient însă pentru a înregistra vreo urcare. Constănţeanca a abordat Madrid Open de pe locul 21 în lume şi se află pe această poziţie, în continuare. Nici dacă va trece de următorul meci, cel din optimi, clasamentul Simonei nu se va schimba. Pentru că va ajunge la un total de 2.067 de puncte şi va rămâne în urma lui Pavlyuchenkova, care are deja 2.092 de puncte.

În schimb, situaţia se va schimba radical dacă Halep, favorită numărul 1 acum la Madrid Open, va câştiga trofeul. Pentru că astfel, „Simo“ va acumula 2.852 de puncte şi va ajunge aproape de locul 12, asta în funcţie şi de ce vor face jucătoarele aflate acum în faţa sa. Vorbim despre Fernandez, Rybakina, Azarenka, Gauff, Pegula şi Bencic, toate rămase în competiţie la Madrid, cu şanse de a mai acumula puncte.

2016 şi 2017 sunt anii în care Simona Halep a câştigat Madrid Open, prima dată după o finală cu Cibulkova (6-2, 6-4), iar a doua oară după un meci cu Mladenovici (7-5, 6-7, 6-2).   2014 şi 2019 sunt anii în care Simona Halep a pierdut finalele de la Madrid Open: 6-1, 2-6, 3-6 cu Maria Şarapova, respectiv 4-6, 4-6 cu Kiki Bertens.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite