Halep, regim de detenţie la Australian Open: Turneul a fost amânat, iar regulile sunt draconice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul Grand Slam din 2021 nu se va mai organiza în luna ianuarie, aşa cum se întâmpla în fiecare an, ci a fost amânat cu trei săptămâni. Iar la Melbourne, sportivii participanţi vor trăi ca într-un film SF.

Australian Open a fost amânat, astăzi, în mod oficial! În loc să fie organizat conform programării iniţiale, între 18-30 ianuarie, primul Grand Slam al anului, găzduit de oraşul Melbourne, va încep la data de 8 februarie.

Iar asta pentru a fi implementate regulile gândite de cei de la Tennis Australia. Care sunt draconice şi par deprinse dintr-un film SF! 

Vestea bună e că Federaţia de Tenis din Australia va plăti, integral, costurile zborurilor charter, cazarea şi mâncarea atât pentru sportivi, cât şi pentru cei care îi vor însoţi la Melbourne pentru competiţie. De aici însă încep deciziile dure. Iată-le:

*Toţi cei care vor să joace în Australian Open sunt obligaţi să sosească la Melbourne, între 15 şi 17 ianuarie.

*Perioada de carantină pentru participanţi va începe după ce va sosi în oraş şi ultimul om care va fi implicat în turneu.

*Perioada de carantină va dura 14 zile.

*În aceste 14 zile, cei aflaţi în carantină vor fi testaţi în prima zi, ziua a 3-a, a 7-a, a 10-a şi a 14-a.

*Juctătorii se pot antrena în perioada de carantină, însă doar după a doua zi, după ce vor avea un prim test negativ.

*Din a doua zi de carantină până în ziua a 7-a, un jucător se poate antrena doar cu un alt jucător.

*Din 8-a zi de carantină, după trei teste negative, antrenamentele jucătorilor se pot desfăşura în grupuri de câte patru.

*Fiecare jucător va putea să iasă din camera sa de hotel, timp de cinci ore, în fiecare zi: două ore pentru antrenament, două ore pentru a merge la sala de fitness şi o oră pentru a mânca la restaurantul din complex.

*Singurele zone în care cei aflaţi în „bulă“ se pot mişca sunt cele două complexe: Melbourne Park şi Albert Reserve Tennis Centre.

*Fiecare jucător poate fi însoţit la antrenamente doar de un singur antrenor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite