Halep, prima reacţie după victoria cu Kudermetova! Ce spune despre o eventuală reîntâlnire cu Swiatek

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul dintre Simona Halep si australianca Lizette Cabrera de la Australian Open a fost câştigat de româncă FOTO EPA-EFE / Dave Hunt

Simona Halep a învins-o, vineri dimineaţa, 6-1, 6-3, pe rusoaica Veronika Kudermetova (36 WTA) şi s-a calificat pentru a şasea oară în optimile de finală ale Australian Open.

La interviul oferit pe teren, imediat după victoria cu Kudermetova, Simona a declarat că este mulţumită de jocul său şi a explicat de ce consideră că este dezavantajată de suprafaţa pe care se joacă. "Întodeauna este complicat când joci pentru prima dată cu cineva. Ştiam că este o jucătoare care serveşte bine, dar pe mine m-a ajutat seviciul azi. Am mncit mult la anrenamente pentru a-l îmbunătăţi. Terenul de aici este foarte rapid şi asta este un dezavantaj pentru mine, pentru că trebuie să alerg mai mult pentru a bloca lovituri de puternice ale adversarelor", a spus SImona.

Halep a vorbit şi despre o eventuală reîntâlnire cu Iga Swiatek, jucătoarea din Polonia care a bătut-o zdravăn anul trecut, la Roland Garros. "Ar fi o mare provocare, pentru că m-a zdrobit la French Open, aşa că trebuie să fac ceva mai bine. Sunt încrezătoare, sunt aici să dau tot ce am mai bun şi o să vedem", a declarat Simona.

Simona Halep va evolua în turul următor cu învingătoarea din meciul Iga Swiatek (Polonia), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15 - Fiona Ferro (Franţa), locul 46 WTA.

În octombrie 2020, în optimile de finală de la Roland Garros, Iga Swiatek a produs o mare surpriză reuşind să o elimine pe Simona Halep, după un meci fără istoric, scor 6-1, 6-2, pentru ca, în cele din urmă, sporiva din Polonia să câştige şi turneul. Anterior, cele două jucătoare se mai întâlniseră o singură dată, în 2019, în aceeaşi fază a aceleiaşi competiţii, o partidă dominată categoric de Halep, care s-a impus atunci fără probleme, scor 6-1, 6-0,

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA. Pentru optimi, premiul este de 320.000 de dolari australieni (204.000 de euro) şi 240 de puncte WTA. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite