O nouă victorie pentru Halep! Românca şi-a pulverizat adversara din turul 3 de la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Simona Halep s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale ultimului turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe Amanda Anisimova (29 WTA), scor 6-0, 6-1, în doar 55 de minute.

Simona Halep (2 WTA) şi-a luat revanşa în faţa jucătoarei care o elimina, în sferturi, anul trecul, de la turneul din capitala Franţei. Atunci, Anisimova, o adolescentă de doar 18 ani, a dat peste cap toate calculele hârtiei şi a învins-o pe Simona în minimum de seturi, 6-2, 6-4!

Anul acesta a fost o cu totul altă poveste. Cea mai bună jucătoare de tenis a României a propus un tenis la cel mai înailt nivel şi a tranşat repede disputa cu adversara sa. Halep a avut nevoie de doar 55 de minute şi a cedat un singur game în drumul spre optimile de finală.  

Marşul triumfal al Simonei din primul set a fost întrerupt doar în game-ul doi. în care românca a fost nevoită să salveze 5 mingi de break. Trecută cu bine peste acest hop, Halep a făcut ce a vrut pe teren şi a ajuns repede la 6-0 după doar 24 de minute. A fost un set în care Simona a jucat aproape perfect şi în care a adunat doar 3 greşeli neprovocate, în timp ce adversara sa a avut 14 (7-9 raportul loviturilor direct câştigătoare). 

Setul secund nu a adus nimic nou în disputa celor două sportive. Anisimova nu a avut un plan B pentru jocul agresiv şi exact al Simonei, singura diferenţa  fiind faptul că jucătoarea din SUA a reuşit, cumva, să ia un game.

În optimi, Halep o va întâlni pe Iga Swiatek, o jucătoarea din Polonia aflată pe locul 54 în clasamentul WTA. Prin calificarea în această fază a cometiţiei, Simona şi-a asigurat 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Citeşte şi

Halep, prima reacţie după victoria fulger şi calificarea în optimi la Paris

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite