Halep, pusă serios la treabă în primul meci de simplu din 2020: Cum s-a descurcat şi ce urmează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep va reveni pe teren, cel mai probabil, joi
Simona Halep va reveni pe teren, cel mai probabil, joi

La o zi după ce a revenit pe teren în noul sezon, disputând o partidă de dublu alături de Raluca Olaru, „Simo“ a debutat şi la simplu, la Adelaide, acolo unde e a doua favorită la trofeu, după Ashleigh Barty (1 WTA).

Simona Halep (4 WTA) şi Bianca Andreescu (6 WTA) au fost singurele jucătoare din Top 10 care au lipsit, săptămâna trecută, de la turneele organizate în circuitul feminin, iar dacă „Bibi“ lipseşte în continuare din motive medicale, urmând să rateze şi Australian Open 2020, în schimb, Halep face deja reglajele necesare în privinţa primului Grand Slam al anului.

Chiar dacă a fost învinsă la dublu, la Adelaide, antrenamentul efectuat cu Raluca Olaru a fost de mare ajutor Simonei, după cum s-a văzut, astăzi, în proba de simplu.

În confruntarea cu australianca Ajla Tomljanovici (52 WTA), o adversară pe care o învinsese de două ori în precedentele două partide, „Simo“ a pornit excelent: a condus cu 4-1 şi 5-2, dominând partida. La acest scor, Tomljanovici a avut o mica revenire, s-a apropiat la 5-4, dar Halep a făcut imediat un al doilea break pentru a închide primul set în 42 de minute: 6-4.

Simona părea că se îndreaptă spre o victorie, relativ lejeră, după ce a condus cu 2-0 în setul doi. N-a fost însă chiar aşa, fiindcă Tomljanovici s-a luptat admirabil şi a egalat: 2-2. Au urmat şase game-uri în care s-a mers pe serviciu până la 5-5. Apoi însă, Simona a pus piciorul pe acceleraţie şi a rezolvat partida: 7-5 în 98 de minute.

În sferturi, Halep va întâlni învingătoarea duelului dintre Sabalenka (12 WTA) şi Pera (70 WTA). 

Cu prima, românca s-a intersectat de două ori, în 2018, câştigând ambele întâlniri fără set pierdut. Cu Pera, Halep n-a jucat până acum în circuitul feminin. 

CITEŞTE ŞI:

Halep, primul meci, prima răbufnire nervoasă: Simona s-a supărat pe un om din stafful ei

CTP a tras un prim semnal de alarmă în privinţa Simonei Halep: „Aici trebuie să progreseze!“

Halep, prima reacţie după un meci chinuitor: Simona a explicat ce va face până la următoarea partidă

Surpriză uriaşă la Adelaide: Fostă campioană de la US Open a fost zdrobită de ocupanta locului 201 mondial!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite