Halep, purtată spre victorie la Wimbledon: Omul care i-a spus că va câştiga turneul după meciul cu Azarenka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (4 WTA) a ajuns la Londra, cotată cu şanse destul de mici la trofeu. Iar după primele două jocuri, cu Sasnovich şi cu Buzărnescu, mulţi se aşteptau la un nou parcurs scurt al româncei la All-England Club.

Meciul care a schimbat nivelul de încredere al Simonei Halep la Wimbledon a venit în turul III, cu Victoria Azarenka (38 WTA). 

Atunci, constănţeanca şi-a spulberat adversara (6-3, 6-1 în 67 de minute), în condiţiile în care, în primele două tururi, Azarenka jucase strălucitor, câştigând în minimum de seturi de fiecare dată. Mai mult, îi administrase un 6-0 lui Tomljanovici, în ultimul set jucat dinaintea duelului cu Halep!

După victoria cu Azarenka însă, „Simo“ a prins aripi şi, încurajată de stafful ei, a avansat până în finala cu Serena Williams (9 WTA) pe care a câştigat-o fără drept de apel. Invitat la microfonul Digi Sport, antrenorul Simonei, Daniel Dobre, a dezvăluit că Virginia Ruzici, managerul lui Halep, a ştiut că aceasta va câştiga Wimbledon 2019, după ce românca a trecut de turul III.

Ce a povestit Daniel Dobre?

*Am început turneul ca orice turneu normal, fiecare zi cu provocările ei. Venind după Eastbourne, ştiam că va juca bine, dar cât de bine, nu ştiam niciodată, mai ales la un Grand Slam.

*Iar pe măsură ce evolua, aveam din ce în ce mai multă încredere că va câştiga. Chiar doamna Ruzici, după meciul cu Azarenka, a spus că ea crede că va câştiga turneul, apoi nu mai avea stresul, eram sigur că va juca un tenis foarte bun.

*Toate meciurile au fost grele, chiar şi primul, revenind de la 2-5, dar poate meciul cu Mihaela Buzărnescu, care a avut o încărcătură. Apoi, cel cu Azarenka, cred că au fost ambele determinante. Primul, din punct de vedere mental, a demonstrat că poate fi tare mental, iar al doilea, din punct de vedere tactic, cu Azarenka, a demonstrat că poate să-şi impună tactica, că stăpâneşte bine mingea şi că nu trebuie să aştepte greşeala adversarului.

*În finala cu Serena Williams, lăsând partea tactică, mesajul principal a fost: poţi să o baţi tu, nu e nevoie să o aştepţi să greşească. De fiecare dată, când ai posibilitatea, trebuie să fii agresivă. Ea are momente în care poate fi incredibilă, dar nu te interesează, fă-ţi treaba ta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite