Halep, probleme mari: Ce nu se vede în noul clasament mondial, care a fost publicat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (30 de ani) a coborât o poziţie, de pe 22 pe 23, înaintea meciului ei de debut, la Dubai, cu Alison Riske (53 WTA), programat pentru astăzi (nu mai devreme de ora 17.00, Digi Sport 2). În realitate însă, românca a înregistrat o cădere mult mai importantă!

Simona Halep va avea un traseu destul de dificil, la Dubai, având în vedere că vorbim despre o întrecere mică, cu doar 32 de participante pe tabloul principal. 

Asta înseamnă că vor fi patru partide pentru cele două finaliste, înaintea confruntării pentru trofeu. Aşadar, spre deosebire de un Grand Slam de pildă, unde cel puţin în primele tururi, favoritele îşi pot face încălzirea cu adversare mai slab clasate, în Dubai, nu prea va exista aşa ceva.

Revenind la Halep, ea a coborât, astăzi, în noul clasament WTA, după cum „Adevărul“ a scris aici. În realitate însă, în ierarhia virtuală, actualizată în timp real, Simona a înregistrat o cădere mult mai mare, de şase poziţii! Aici, constănţeanca abordează turneul de la Dubai de pe locul 29 în lume! 

Explicaţia acestei situaţii? Lui Halep tocmai acum i-au fost scăzute punctele pentru trofeul câştigat în Dubai, în 2020. Anul trecut, din cauza pandemiei, aceste puncte au rămas în contul româncei. Aşadar, fără acele 470 de puncte din 2020, Halep a ajuns acum pe locul 29 WTA.

Există şi o veste bună

În ciuda acestei căderi, „Simo“ nu trebuie să-şi facă mari probleme în privinţa unei ieşiri din Top 30. Cel puţin, nu acum, în această săptămână. În primul rând, pentru că, dacă va avea un parcurs lung, la Dubai, ea chiar va avea şansa de a reveni undeva pe locurile 24-26. Pentru că sunt doar 343 de puncte între Halep şi Tamara Zidansek, aflată pe 24, în ierarhia virtuală.

Apoi, în ceea ce priveşte urmăritoarele Simonei, doar Veronika Kudermetova, pe 30 în clasamentul virtual, suflă în ceafa româncei, fiind angrenată şi în turneul de la Dubai, unde va juca, mâine, cu Azarenka (17 WTA). Sunt doar 18 puncte, în acest moment, între Halep şi Kudermetova, aşa că, în cel mai rău caz, constănţeanca poate cădea pe 30 WTA, dacă pierde repede la Dubai, iar rusoaica va merge în turul II.

În rest, dintre urmăritoarele lui Halep, ocupantele locurilor 31-36 nici nu joacă în vreun turneu, în această săptămână, aşa că nu pot acumula punctele necesare pentru a urca. Abia pe 38 o regăsim pe Vondrousova, cu şanse de a trece peste Halep în clasament, după ce a promovat pe tablou, în Emirate, câştigând trei partide în calificări. Cehoaica însă are nevoie să cucerească trofeul, la Dubai. 

În aceeaşi situaţie se află şi australianca Ajla Tomljanovici, pe locul 37 în ierarhia virtuală. Ea însă n-a trecut, deocamdată, de calificări, în Dubai, urmând să joace meciul decisiv pentru intrarea pe tablou, astăzi (după ora 11.30), cu Gabriela Ruse (59 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite