Halep, primele declaraţii: Simona a explicat de ce Buzărnescu a fost preferată drept a doua „rachetă“ a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona halep fedcup 2019. foto afp

Simona Halep (2 WTA) va deschide semifinala de Fed Cup cu Franţa, urmând să joace, sâmbătă, de la ora 15.00 (Digi Sport, Telekom Sport) cu Kristina Mladenovici (66 WTA).

Simona Halep a continuat să fie foarte bine dispusă după tragerea la sorţi care a stabilit ordinea celor patru partide de simplu în care Franţa şi România se vor lupta pentru finala Fed Cup.

De când a început acţiunea Franţa, constănţeanca a fost într-o formă fizică şi mentală destul de bună şi, inclusiv ea a confirmat, astăzi, că abia aşteaptă să joace cu franţuzoaice. Halep a vorbit atât pentru Digi Sport, cât şi pentru Telekom Sport, cele două posturi care vor transmite în ţară confruntările din weekend, de la Rouen.

Ce a spus Simona Halep?

*Mă simt foarte bine. Sunt bucuroasă pentru că sunt aptă sută la sută. Îmi place atmosfera, îmi place oraşul şi abia aştept să joc. Terenul e un pic diferit, dar trebuie să intru şi să-mi fac treaba.

*Nu putem să comparăm suprafaţa de aici cu cea de la Stuttgart (n.r. – primul turneu la care va participa după Fed Cup). La Stuttgart e cu totul alt teren. Aici e o zgură adevărată, nu pot face comparaţii. Aici e un altfel de loc.

*Am emoţii, trebuie să recunosc, dar e normal şi e bine. Sunt destul de concentrată şi pusă pe treabă. Îmi doresc să câştig cele două puncte, dar am incredere şi în fete. Sunt pregătite, sunt încrezătoare. Nu contează scorul, contează doar să câştigăm.

*Nu m-a surprins că a fost aleasă Mladenovici a doua „rachetă“ a Franţei. Am discutat despre asta în cadrul echipei şi ne gândeam că aşa se va întâmpla. Va fi un meci dificil faţă de acea finală de la Madrid (n.r. – ultima întâlnire între cele două, în 2017, câştigată de Halep). La Fed Cup e altceva decât în circuit. O să fie un meci greu.

*E o decizie bună alegerea Mihaelei Buzărnescu. Jocul Mihaelei e pregătit pentru Garcia. M-am antrenat foarte bine, am muncit din greu. Vine sezonul de zgură şi e multă muncă. N-am niciun fel de accidentare, mă simt bine şi vom vedea ce va fi mâine pe teren.

*Mă simt bine atunci când încep prima, e, să spun, programul preferat, dar, cu siguranţă, vor fi şi emoţii mari după ce se va cânta imnul, aşa că trebuie să mă concentrez şi să rămân liniştită.

*E o plăcere să fiu aptă, prezentă în acest moment al echipei, un moment frumos şi unic pentru noi, generaţia aceasta. Va fi o încărcătură emoţională destul de mare, dar o să fie şi un moment frumos.

*De fiecare dată spun acest lucru: în Fed Cup e diferit! Aşa că nu contează trofeele mele la simplu, contează momentul de mâine.

Cine sunt jucătoarele convocate în cele două echipe

Franţa

*Caroline Garcia (21 WTA)

*Pauline Parmentier (53 WTA)

*Alize Cornet (55 WTA)

*Kristina Mladenovic (66 WTA)

*Fiona Ferro (92 WTA)

România

*Simona Halep (2 WTA)

*Mihaela Buzărnescu (30 WTA)

*Irina Begu (83 WTA)

*Monica Niculescu (132 WTA)

*Raluca Olaru (34 WTA la dublu)

Programul semifinalei Franţa – România

Sâmbătă

*15.00 – Primele două meciuri de simplu: Halep - Mladenovici, apoi Garcia - Buzărnescu

Duminică

*14.00 – Ultimele două meciuri de simplu (Halep - Garcia, apoi Buzărnescu - Mladenovici). După meciurile de simplu, va urma confruntarea de dublu (Garcia / Mladenovici - Begu / Niculescu)

*Digi Sport şi Telekom Sport vor transmite în România meciurile din weekend

Fed Cup 2019, semifinale, 20-21 aprilie

Rouen (Franţa, zgură)

Franţa – România

Brisbane (Australia, hard)

Australia – Belarus

*Finala Fed Cup e programată pentru 9-10 noiembrie. În caz de calificare, România va juca, din nou, în deplasare.

Palmaresul echipelor calificate în semifinale

*Belarus – Finală Fed Cup în 2017, pierdută cu SUA, scor 2-3

*România – Semifinală Fed Cup în 1973, pierdută cu Africa de Sud, scor 1-2

*Franţa – Campioană Fed Cup în 1997 şi 2003

*Australia – Campioană Fed Cup în 1964, 1965, 1968, 1970, 1971, 1973, 1974

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite