Halep, previziuni sumbre: Ce crede despre data la care se va juca din nou tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep e bucuroasă că nu mai e nevoită să joace tenis după mulţi ani fără pauză
Simona Halep e bucuroasă că nu mai e nevoită să joace tenis după mulţi ani fără pauză

Constănţeanca de 28 de ani a disputat doar 12 partide în 2020 (10 victorii, 2 înfrângeri) şi, la cum se prezintă situaţia acum, n-are fi chiar de mirare dacă va rămâne cu aceste meciuri până în 2021!

Simona Halep îşi menţine forma fizică în autoizolare şi savurează vacanţa prelungită pe care o are după declanşarea pandemiei. 

Ocupanta locului 2 WTA vede numai partea plină a paharului în situaţia actuală. Într-un interviu acordat pentru Eurosport, ea s-a arătat încântată şi de faptul că, prin anularea turneului de la Wimbledon în 2020, va rămâne deţinătoarea trofeului pentru doi ani. 

Chiar dacă, în acest moment, atât ATP, cât şi WTA au anunţat data de 13 iulie drept cea pentru reluarea sezonului, „Simo“ nu e optimistă deloc. Ba mai mult, crede că sunt şanse mari să se anuleze şi US Open. La New York, oraşul care a fost lovit puternic de coronavirus, partidele din calificări ar trebui să înceapă la 24 august, iar cele de pe tabloul principal după o săptămână. 

Ce a spus Simona Halep?

*E o problemă globală şi vreau doar să spun că e mult mai sigur ca totul să se anuleze. Nu e o problemă neînsemnată, e o problemă uriaşă. Trebuie să ascultăm ce spun experţii, să stăm acasă, în siguranţă. Tenisul nu e totul în viaţa mea. Desigur, am avut mulţi ani în care a fost o prioritate şi încă mai e. Fac tot ce pot pentru a rămâne în formă pentru a intra repede în ritm atunci când totul se va relua.

*Privesc partea bună pentru că acum voi fi campiona en-titre (n.r. - la Wimbledon) pentru doi ani la rând, aşa că pot trăi cu acest gând încă un an. Sunt încântată că voi fi capabilă să joc primul meu meci în 2021 pe Centre Court. Va fi grozav, fără îndoială.

*Cred că această situaţie va dura mai mult decât până în iulie. Sperăm să jucăm la US Open, dar nu putem fi siguri de nimic. Situaţia din New York nu e deloc una bună acum. Cel mai rău scenariu ar fi să se anuleze, dar sunt sigură că vom depăşi această criză dacă ascultăm sfaturile experţilor şi rămânem în case, în siguranţă. 

*Nu ştiu cum va fi după atâtea luni fără tenis. Nu ne-am mai confruntat niciodată cu aşa ceva. Totul e nou. Îmi va fi greu, cu siguranţă, mai ales să-mi intru în ritm. E cea mai lungă perioadă în care n-am atins o rachetă, o minge – şi vreau să continui aşa pentru încă o lună. Cred că am nevoie de asta după atâţia ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite