Halep, sub presiune: „Are o problemă în meciul cu Venus!“. Mats Wilander, analiză de luat în seamă despre Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul Eurosport, de şapte ori câştigător al unor turnee de Grand Slam, suedezul de 54 de ani a prefaţat duelul Halep - Williams (sâmbătă, ora 10 dimineaţă, Eurosport) în emisiunea „Game, Schett & Mats“.

Despre performanţa Simonei de până acum:

Simona joacă meciuri dure. Aşa se întâmplă. Ştiu perfect cum este fiindcă aşa a fost şi pentru mine întreaga carieră. Când trebuie să te lupţi pentru fiecare punct în fiecare meci pe care-l joci de-a lungul carierei, vei avea uneori meciuri dificile contra unor jucătoare cu care nu ar trebui să fie aşa. Halep este obişnuită să câştige meciuri strânse. Rareori câştigă cu un 6-1, 6-1. Câteodată va avea norocul să întâlnească o jucătoare care în ziua aia nu poate nimeri terenul, dar asta ar fi din cauză că

acea jucătoare are o zi proastă. Asta face Halep, care câştigă nouă din zece meciuri de genul acesta.

Aşa devii numărul 1 în lume. Ea tinde să „joace” două sau trei meciuri diferite în cadrul aceluiaşi meci. Poate juca agresiv şi foarte bine timp de 20 de minute, iar apoi să devină pasivă în timp ce adversara îşi găseşte ritmul. Te gândeşti atunci cum de este numărul 1, din moment ce nu face nimic, dar apoi vin alte 20 de minute de jucat bine şi de luptă. Va fi mai rapidă decât adversara şi va ajunge la mai multe mingi. În final, e luptătoarea mai bună şi câştigă.

Despre meciul cu Venus Williams:

Problema în meciul cu Venus este că există cu siguranţă presiune pe Halep. Joacă împotriva unei jucătoare de 39 de ani, de şapte ori câştigătoare de Slam, dar când eşti numărul 1 mondial te gândeşti „nu pot pierde”. E posibil, astfel, să fie un meci ca primele două, în care Halep trebuie să reziste şi să spere că Venus va obosi sau rata lovituri.

Despre potenţialul de a pierde #1 mondial:

Nu cred că Simona se simte ca cea mai bună jucătoare din lume, ci doar că se simte mai bună decât jucătoarea de partea cealaltă a fileului – şi cred că asta contează. Are o abordare sănătoasă, similară lui Nadal şi Federer, cum că pe teren este doar ea şi adversara. Jucători precum Nadal, Serena şi Federer au abilitatea de a juca unu la unu cu atitudinea de „nu voi pierde contra ta”. Nu contează că adversarul este numărul 1 sau numărul 100. Aceasta este şi abordarea lui Halep şi cred că este una total respectabilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite