Halep a pornit operaţiunea „Furtună în deşert“: Simona şi-a spulberat prima adversară la Doha. Cu cine va juca în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (3 WTA) a continuat forma excelentă arătată la Fed Cup şi s-a impus în turul II în turneul Qatar Total Open. Românca va urca pe locul 2 în următorul clasament mondial!

Simona Halep a ajuns faţă în faţă cu Lesia Tsurenko (24 WTA), având avantajul psihologic al unui bilanţ devastator în meciurile directe cu ea: 5-0. Ucraineanca de 29 de ani pierde constant în faţa Simonei din 2009 şi nimic nu s-a schimbat la Doha.

Partida a confirmat, încă o dată, superioritatea incontestabilă a fostului lider mondial care, în primul set, s-a distanţat la 5-0, chiar dacă, la un moment dat, Tsurenko s-a luptat pe viaţă şi pe moarte. De altfel, game-urile patru şi cinci s-au lungit foarte mult, primul fiind decis la deuce#8, iar al doilea la deuce#4. Halep a luat setul cu 6-2 în 43 de minute.

Setul doi a fost mult mai echilibrat, iar Tsurenko a început să creeze probleme. Ucraineanca a făcut break pentru a se distanţa la 3-1, iar la acest scor, Simona a salvat altă minge de break. În loc să fie 4-1 pentru Tsurenko, Halep s-a apropiat la un game: 2-3. A fost începutul sfârşitului pentru Tsurenko. Aceasta şi-a pierdut serviciul în game-ul următor, iar scorul a devenit egal: 3-3.

Al treilea game luat la rând a trimis-o pe Halep în frunte: 4-3. Prăbuşirea adversarei a fost confirmată de un nou break realizat de Halep, iar setul a fost câştigat de româncă, per ansamblu, lejer: 6-3.

Halep e în sferturile de la Doha, şi-a asigurat urcarea pe locul 2 în următorul clasament mondial, şi în următoarea fază a turneului o va întâlni pe Julia Goerges (16 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Halep revine, joi, pe teren: Organizatorii au anunţat ora meciului cu Julia Goerges. Cu cine ar juca Simona în caz de victorie

CTP, încântat de Halep: A remarcat un mare progres realizat de Simona şi a identificat problema lui Buzărnescu

VIDEO Halep, magnifică: Cum a închis un meci dominat autoritar. Atmosferă românească în tribune la Doha şi prima reacţie a Simonei

Halep a ajuns pe locul 2 în lume: Cum arată clasamentul virtual şi câte puncte sunt între Simona şi liderul Naomi Osaka

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite