Halep va plăti scump retragerea de la Dubai: Pierde 1.000 de puncte! Pe ce loc poate cădea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (3 WTA) era deţinătoarea trofeului la Dubai Duty Free Tennis Championships şi favorita numărul 1 şi la ediţia din acest an.

Simona Halep (3 WTA) a renunţat de tot la turneele din zona Golfului Persic, în 2021. Mai întâi, s-a retras de la Abu Dhabi, competiţie care s-a desfăşurat, între 6-13 ianuarie.

Atunci, constănţeanca şi-a motivat decizia, spunând că a vrut, pur şi simplu, să aibă o pauză mai lungă şi să petreacă şi Revelionul acasă, după foarte mulţi ani. După eliminarea de la Australian Open, în sferturi, programul iniţial al Simonei includea participări la Qatar Total Open (1-7 martie) şi la Dubai Duty Free Tennis Championships (7-13 martie). Doar că, rând pe rând, aceste competiţii au picat şi ele. Dacă decizia privind turneul de la Doha n-a fost, totuşi, surprinzătoare, „Simo“ lăsând de înţeles că nu va merge acolo, cînd s-a întors în România după Australian Open, în schimb, nimic nu anunţa ieşirea turneului de la Dubai din calendarul ei.

Ştirea a apărut, miercuri seară, în presa internaţională, fără a fi însoţită şi de o explicaţie oficială din partea sportivei. Astfel, cei de la tennisforum.com au speculat că românca şi-a anulat participarea la Dubai, deoarece problemele ei de la spate, care au cam sâcâit-o şi în Australia, s-au agravat. În schimb, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a lăsat de înţeles că Halep a dorit să-şi elibereze calendarul în acest an, pentru a fi într-o formă fizică bună, când va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august). „A căutat să se menajeze, ca să-şi facă programul stabilit, astfel încât să-şi îndeplinească obiectivele. E focusată sută la sută pentru obţinerea unei medalii olimpice“, a spus Cosac la GSP Live.

La Tokyo, în această vară, Simona va fi, foarte probabil, portdrapelul delegaţiei României. Şi va participa la turneul de tenis, atât în proba de simplu feminin, cât şi la dublu-mixt, unde va face pereche cu Horia Tecău. 

Ameninţarea Svitolina

Dacă decizia renunţării la turneul de la Doha n-a afectat cu nimic situaţia Simonei din clasamentul WTA, în condiţiile în care ea nu participase la această întrecere nici în 2020, în schimb, retragerea de la Dubai o va lăsa fără 1.000 de puncte, începând de luni.

Simona era deţinătoarea trofeului în Emirate, după finala câştigată, anul trecut, cu Elena Rybakina. A fost ultimul turneu la care a participat constănţeanca de 29 de ani înainte de pandemie. Problema e că, acum, odată cu absenţa de la Emirate, Simona riscă să piardă podiumul mondial, unde se află din 19 ianuarie 2020. 

Dacă după Australian Open, Halep a coborât un loc în ierarhia WTA, fiind depăşită de campioana de la Melbourne, Naomi Osaka, de această dată, poziţia ei din clasament e ameninţată de Elina Svitolina, actualmente pe 5. Ucraineanca joacă, joi, în sferturile de la Doha, cu Victoria Azarenka (14 WTA). O victorie ar reduce diferenţa de puncte faţă de Halep la 1.701. În caz contrar, ea s-ar păstra la 1.786 de puncte. Doar că, în condiţiile în care românca va rămâne fără cele 1.000 de puncte de anul trecut, începând de luni, această diferenţă se va reduce drastic. Aşadar, cu un parcurs bun atât la Doha, cât şi la Dubai, Svitolina poate ajunge pe locul 3 mondial, începând cu data de 15 martie, când se va publica noul clasament WTA, după turneul de la Dubai.

Cum arată acum ierarhia virtuală

1. Barty 9.186 de puncte

2. Osaka 7.835p

3. Halep 7.255p

4. Kenin 5.760p

5. Svitolina 5.469p

6. Pliskova 5.205p

7. S. Williams 4.915p

8. Sabalenka 4.810p

9. Andreescu 4.735p

10. Kvitova 4.571p

*Începând de luni, Simona Halep va rămâne fără 1.000 de puncte, aferente câştigării titlului în Dubai, în 2020.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite