Halep a pierdut, dar avem şi o veste grozavă de la Australian Open: un junior român a acces în finală, la dublu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Nicholas Ionel s-a calificat în finala de dublu a juniorilor la Australian Open. Foto: CS Dinamo via Facebook
David Nicholas Ionel s-a calificat în finala de dublu a juniorilor la Australian Open. Foto: CS Dinamo via Facebook

În ziua în care tenisul românesc a încheiat conturile cu lupta pentru trofee pe tablourile seniorilor, prin eliminarea Simonei Halep în semifinale, de către Garbine Muguruza, juniorul David Nicholas Ionel a dat lovitura în proba de dublu a juniorilor, calificându-se în finală, alături de un partener de joc din Elveţia lui Roger Federer.

Nicholas Ionel, în vârstă de 17 ani şi legitimat la clubul CS Dinamo, va lupta pentru trofeu alături de colegul său, Leandro Riedi. Cei doi au trecut în semifinale, scor 7-5, 6-4, de elveţienii Jerome Kim şi Dominic Striker.

În finală, perechea româno-elveţaină va lupta cu perechea formată din Mikolaj Lorens (Polonia) şi Karlis Ozolins (Letonia).

Performanţa lui Nicholas Ionel vine după ce, anul trecut, un alt junior român strălucea la Australian Open. Este vorba despre Filip Jianu, ajuns în 2019 până în semifinalele probei de simplu.

Revenind la Nicholas Ionel, el a câştigat în 2017 prestigiosul turneu rezervat juniorilor - Orange Bowl, o veritabilă rampă de lansare în trecut pentru Bjorn Borg, Jim Courier, Roger Federer, Ivan Lendl, John McEnroe, Andy Roddick, Elena Dementieva, Gabriela Sabatini, Mary Joe Fernandez sau, recent, Bianca Andreescu. În 2019, el a jucat semifinală la dublu, la US Open. Rezultatele obţinute în competiţiile internaţionale i-au deschis lui Nicholas porţile către două dintre cele mai importante centre de formare pentru tenis - IMG Academy (lansată de Nick Bollettieri) şi Mouratoglou Academy.

Este un jucător extrem de talentat. Are o plăcere teribilă de a juca, ar sta toată ziua pe teren. Este un tip creativ, eu îl asemăn foarte mult ca stil cu Gael Monfils. Diane Samungi, coordonatoarea secţiei de tenis de la CS Dinamo, despre Nicholas Ionel (CS Dinamo, via Facebook)
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite