Halep, departe de perfecţiune: „E talentată, dar şi fiţoasă! Antrenorii o evită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte probabil, Simona Halep va încheia anul 2020 pe locul 2 WTA
Foarte probabil, Simona Halep va încheia anul 2020 pe locul 2 WTA

Mihai Rusu (72 de ani), antrenor român de tenis care activează în Germania, a analizat-o pe Simona Halep (2 WTA) şi i-a enumerat atât punctele forte, cât şi defectele.

Simona Halep a încheiat socotelile atât cu French Open 2020, cât şi cu acest sezon competiţional, în condiţiile în care nu va mai juca nicăieri până la finalul anului.

Cu ce rămâne „Simo“ după această stagiune? Cu 23 de victorii şi 3 înfrângeri, dar şi cu trei trofee cucerite la Dubai, Praga şi Roma. Cu siguranţă, aşa cum a spus şi constănţeanca de 29 de ani, momentul de vârf pentru ea a fost finala câştigată la Foro Italico.

După un asemenea parcurs, laudele curg pentru Halep. Oricum, e şi greu să zici ceva de rău despre Simona, în condiţiile în care, la ora actuală, e cea mai bună sportivă din România şi, cu siguranţă, cea mai bună jucătoare de tenis din istoria ţării. De fapt, Halep şi-a câştigat de mult locul în clubul select al sportivilor de elită din România, alături de nume sonore precum Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi şi Ilie Năstase.

În ciuda acestor realizări fantastice, Simona are, ca orice om, şi defecte pe lângă calităţile sale formidabile. Despre aceste lucruri a vorbit Mihai Rusu (72 de ani) la GSP Live, emisiunea moderată de jurnalistul Costin Ştucan.

Fost jucător de tenis, actualmente metodist în Germania, Mihai Rusu a recunoscut şi el talentul uriaş al Simonei, însă a spus că, din păcate, la fel ca multe dintre jucătoarele de tenis, ea are şi unele probleme de atitudine.

Ce a spus Mihai Rusu?

*Serena Williams e o divă în America, dar se supără dacă îi dai mingea la 10 centimetri distanţă şi nu în rachetă. Mi se pare exagerată! De aici încep neconcordanţele. De la mofturi, de la fiţe! Eu cred că Simona e fiţoasă.

*La 29 de ani, Simona Halep mai are ani buni de jucat, dar cred că trebuie să aibă o atitudine pozitivă faţă de antrenamente. E meseria ei, trebuie să se gândească ce vrea să facă.

*Spunea Barbara Rittner (n.r. - fost număr 24 WTA), care e şefa tenisului feminin din Germania, că Halep e un mare talent, dar e dificil de antrenat. Această declaraţie spune foarte multe.

*De aceea şi foarte mulţi antrenori mari evită, chiar dacă primesc oferte s-o antreneze. Ei îşi spun: «Nu, n-avem nevoie să ne complicăm existenţa pentru cei patru, cinci, şase mii de euro pe săptămână». Antrenorii se duc către jucătorii şi jucătoarele care au o lungime de undă mentală şi sufletească. 

*Se pune întrebarea: Cine îi stabileşte ei programul de antrenament? Ea sau antrenorul? Nu e un secret că ea a ajuns o mare vedetă. Pentru România, ea e cea mai mare divă. Apare în lumea mondenă, toată presa mondenă scrie despre ea: ce cumpără, ce investiţii a mai făcut, când apare noaptea în cluburile de pe litoral. 

*Îşi face ea programul? Se mai înţelege ea cu vreun antrenor? Cred că se va înţelege foarte greu cu antrenorii din România. Ea e cea dominantă, cea care îşi plăteşte echipa, are primul şi ultimul cuvânt. Antrenorul Darren Cahill nu a fost tot timpul lângă ea, antrenamentele au funcţionat ca la facultăţile fără frecvenţă: prin telefon. Îmi pun o altă întrebare: Cât timp s-a antrenat ea? Se antrenează de două ori pe zi?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite