Halep – Muguruza, un meci fascinant: Specialiştii Eurosport au dat verdictul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep are două victorii în cinci meciuri disputate împotriva lui Muguruza
Halep are două victorii în cinci meciuri disputate împotriva lui Muguruza

A doua semifinală de pe tabloul feminin va începe, joi dimineaţă, nu mai devreme de ora 6.30, ora României, şi a fost analizată de postul care transmite Australian Open 2020.

Dacă Ashleigh Barty (1 WTA) porneşte ca favorită clară în prima semifinală, cea în care o va întâlni pe Sofia Kenin (15 WTA) – partida va începe joi, de la ora 5 dimineaţă (Eurosport) – în schimb, celălalt duel de pe tabloul feminin e pe muchie de cuţit.

De aceea, partida a fost analizată, la sânge, de spaniolul Alex Corretja şi de suedezul Mats Wilander pentru Eurosport. Primul a cucerit ATP Finals în 1998, a urcat până pe locul 2 în ierarhia mondială, şi a jucat două finale la French Open (1998, 2001).

Wilander e şi mai mare, cu şapte titluri de Grand Slam în palmares, el fiind, la un moment dat, liderul clasamentului ATP.

Corretja

Ce a spus Alex Corrretja?

*Cred că ambele sportive au ajuns în semifinale, jucând foarte bine, dar cu stiluri diferite. Garbine se mişcă foarte bine şi e foarte agresivă. Returnează adânc.

*Halep e, probabil, printre cele mai bune jucătoare în ceea ce priveşte deplasarea pe teren. E foarte dificil să punctezi împotriva ei şi, de aceea, e şi foarte greu să o învingi, fiindcă îţi trimite foarte multe mingi înapoi. În plus, are un backhand incredibil. Mă aştept la un joc foarte, foarte echilibrat.

*Simona Halep a început să atace mai mult, asta e sigur! Încearcă să dea ea tonul pe teren. În trecut, ea aştepa ca adversara ei să facă ceva. Acum, e mai agresivă şi are încredere că poate câştiga titluri de Grand Slam jucând aşa. Asta o face să se simtă bine. După Wimbledon, ea crede că poate câştiga orice turneu de Grand Slam. Va fi foarte greu ca Halep să fie învinsă de cineva.

Wilander

Ce a spus Mats Wilander?

*E foarte dificil să zici cine va câştiga. Poate că pare ciudat, însă eu cred că Muguruza va domina, fiindcă are un joc un pic mai bun şi cu o abordare mai agresivă.

*Halep şi-a schimbat jocul un pic, e mai relaxată şi mai agresivă în acelaşi timp. Oare e suficient de rapidă pentru a contracara jocul prestat de Muguruza, ţinând-o în defensivă? Dacă va reuşi acest lucru, Halep va câştiga lejer.

*Muguruza trebuie să joace excelent. Dacă va reuşi acest lucru, va câştiga. Dar, dacă nu va fi 100%, nu cred că o poate învinge pe Halep. Pentru mine, acest meci va fi câştigat sau pierdut de Muguruza. Bineînţeles, ambele jucătoare au o şansă foarte bună de a câştiga turneul, amândouă au mai castigat turnee de Grand Slam şi au un plan bine stabilit.

CITEŞTE ŞI:

ANALIZĂ Halep, avantaj mare faţă de rivale: Cifrele o pun într-o situaţie excelentă înainte de semifinale

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite