Halep, prea mică pentru Adidas: Firma germană a „îngropat-o“ în bani pe Naomi Osaka. Explicaţia deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a cerut două milioane de dolari pe an pentru a-şi prelungi contractul cu Adidas la începutul anului 2018. Nemţii n-au fost însă interesaţi. În schimb, tocmai i-au oferit campioanei de la US Open un contract uriaş.

Simona Halep a adunat până acum 45 de săptămâni pe locul 1 mondial, are un titlu de Grand Slam în 2018 şi o altă finală şi, ca să nu există dubii că e „regina“ circuitului feminin, a înregistrat şi cele mai multe victorii în acest sezon.

Din păcate, în sportul de performanţă, nu doar rezultatele contează pentru sponsori. O dovadă clară în acest sens a venit la începutul anului, atunci când Adidas s-a debarasat de Halep, deşi pretenţiile ei financiare nu erau deloc exagerate. Simona însă e din România, o piaţă cu o putere minusculă de cumpărare. De altfel, ca să-şi găsească un alt sponsor, Nike, Halep a avut nevoie de relaţiile lui Ion Ţiriac, fără ajutorul căruia e greu de crezut că americanii ar fi bătut palma cu liderul WTA.

Dacă Adidas n-a avut două milioane de dolari pentru Halep, în schimb, nemţii tocmai i-au oferit lui Naomi Osaka...zece milioane de dolari!

Agentul sportivei din Japonia, Stuart Duguid, a confirmat înţelegerea pe care o va semna clienta sa într-o declaraţie oferită pentru Tennis World USA şi preluată de Digi Sport. Astfel, Osaka va primi o sumă similară cu cea încasată de vedeta circuitului masculin, Roger Federer.

Ce a declarat agentul lui Osaka?

*Naomi e din Japonia, dar are legături şi cu Haiti şi cu SUA, aşa că pachetul de imagine pe care îl poate oferi e imens. E foarte sinceră şi cu picioarele pe pământ, iar oamenii se simt atraşi de aceste lucruri. Va avea o carieră de succes atât pe teren, cât şi în afara lui.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite