Halep, meci mare la Indian Wells: De ce duelul cu Vondrousova are o importanţă aparte pentru Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep, deocamdată, nu străluceşte sub soarele din California, însă, spre deosebire de nume mari ale circuitului feminin, care au părăsit deja Indian Wells, românca urmează să joace în optimi.

După o primă victorie firească, în turul II, cu Strycova (50 WTA), duminică seară, constănţeanca de 27 de ani s-a cam chinuit pentru a trece de Kateryna Kozlova (114 WTA). 

În primul set, Simona a ratat o minge de 6-3 şi a fost dusă în tiebreak de ucraineanca de 25 de ani. Aici, Halep s-a descurcat, totuşi, bine, şi s-a impus cu 7-3. Evoluţia oscilantă a româncei a continuat şi în setul doi în care, deşi a avut, la un moment dat, 5-2, i-a permis adversarei să egaleze: 5-5.  Spre lauda ei, Halep nu s-a destabilizat, şi-a făcut repede serviciul la zero şi a trecut, din nou, în frunte: 6-5. În game-ul următor, Simona şi-a continuat recitalul, a făcut break la zero şi a închis setul cu 7-5. Totuşi, prima întâlnire din carieră cu Kozlova a întărit impresia că fostul lider mondial nu e, deocamdată, la turaţia maximă.

„Favorită doi, Simona Halep a avut mult de muncit pentru a trece de sportiva de pe locul 114 în lume. De o oră şi 47 de minute a avut nevoie Halep pentru a se califica în optimi. Campioana din 2015 a <<tremurat>> serios pe alocuri“, a fost concluzia presei din America. Iar Channel NewsAsia a notat: „Emoţiile au fost mari pentru româncă, iar Simona a supravieţuit unei provocări dure pentru a ajunge, în extremis, în optimi“.

Vondrousova, în cea mai bună formă a carierei

Dacă în turul III s-a cam chinuit cu Kozlova, misiunea Simonei se anunţă a fi şi mai dificilă în următorul meci. Ea se va duela cu cehoaica Marketa Vondrousova (61 WTA) pentru un loc în sferturile de la Indian Wells. Va fi o nouă experienţă pentru Simona, care până acum nu s-a mai intersectat în circuit cu puştoaica de 19 ani.

Vondrousova traversează, probabil, cea mai bună formă din cariera ei de până acum. Spre finalul lunii februarie, ea a jucat finala, la Budapesta, fiind învinsă în trei seturi de Van Uytvanck (51 WTA). Atunci, în drumul ei spre finală, Vondrousova a învins-o şi pe Irina Begu (70 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-3. Acum, în turneul californian, Vondrousova a fost coşmarul favoritelor, trecând, pe rând, de:

*Turul I: Siegemund (105 WTA): 6-4, 7-6

*Turul II: Kasatikina (14 WTA): 6-2, 6-1

*Turul III: Ostapenko (22 WTA): 4-6, 6-3, 6-4

Partida Halep – Vondrousova se va juca marţi seară, organizatorii urmând a anunţa ora meciului.

Dincolo de faptul că o poate propulsa în sferturile de la Indian Wells, duelul cu Vondrousova mai are o miză pentru Halep. În acest moment, în clasamentul virtual WTA, actualizat în timp real, în funcţie de rezultatele înregistrate, românca a fost detronată de pe locul 2 de Petra Kvitova. Doar că cehoaica a fost eliminată deja la Indian Wells, fiind învinsă în chiar primul meci, în turul II, de Venus Williams (36 WTA). Dacă Halep va trece de Vondrousova, ea va acumula 5.552 de puncte şi o va depăşi pe Kvitova (5.550 de puncte), urmând astfel să-şi păstreze locul 2 şi în următorul clasament mondial, care va fi publicat după Indian Wells.

Dacă va rămâne în cursa pentru trofeu în California, Simona poate reveni şi pe primul loc WTA, dar asta în funcţie de ce va face actualul lider mondial, Naomi Osaka. Aceasta va juca, la noapte, cu Collins (25 WTA). Dacă va pierde, înseamnă că Halep are nevoie de o calificare în finală pentru a recâştiga locul 1. Altfel, Simona mai are o variantă pentru a redeveni lider mondial: câştigă trofeul la Indian Wells, iar Osaka nu ajunge în finală.

8 victorii şi două înfrângeri a înregistrat Marketa Vondrousova în 2019, pierzând în turul II de la Australian Open cu Martici şi în finala de la Budapesta cu Van Uytvanck.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite