Halep, mărturisire emoţionantă de 1 decembrie: „A fost cel mai frumos moment din cariera mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a făcut un bilanţ al sezonului 2021, cel mai slab pentru ea din ultimii ani, dar şi-a amintit şi de un episod superb din trecut pe care nu-l va uita niciodată.

Simona Halep va termina acest an, în afara Top 10 mondial. Ceea ce nu i se mai întâmplase din 2013, când a fost pe 11, în ultima ierarhie a anului. Din păcate, accidentările şi-au pus amprenta pe acest sezon, în cazul Simonei, ea pierzând un număr uriaş de puncte, fără să joace la Roland Garros şi Wimbledon, mai ales în condiţiile în care era deţinătoarea trofeului, la „All-England Club“.

Chiar şi aşa, Halep priveşte cu optimism spre viitor, mai ales că, după cum a explicat pentru Eurosport, a scăpat de presiunea rezultatelor, fiind mulţumită cu ceea ce a realizat până acum în carieră. „Simo“ a dezvăluit că obiectivul ei principal e să joace, în continuare, astfel încât să meargă şi la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024. Fostul lider mondial a ratat ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice. În acest an, a lipsit de la Tokyo din motive medicale, iar în 2016 nu s-a dus la Rio de Janeiro din cauza virusului Zika. Halep are o singură prezenţă la Jocurile Olimpice, în 2012, la Londra. Atunci, a ieşit în turul I, atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu.

Ce a spus Simona Halep?

*N-aş mai vrea să spun dacă mă vedeţi la Paris (n.r. - la JO 2024) cu steagul României.. De două ori am spus şi nu m-am dus. Obiectivul acesta este, să joc până atunci şi să mă şi calific. Nu va fi uşor, dar e pe lista mea.

*Bineînţeles că visul a fost tot timpul să mi se cânte imnul pe teren şi mi s-a întâmplat la Roland Garros (n.r. - când a câştigat trofeul în 2018) şi pot spune că este cel mai frumos moment.

*Medical, profesional, 2021 a fost cel mai greu an, doar personal a fost cel mai bun. Abia aştept să treacă. Cel mai mult contează fizicul acum, să fiu aptă pentru un nivel ridicat, să nu apară accidentări, sunt foarte grele şi te recuperezi mult mai greu după o vârstă, nu că sunt în vârstă rău, dar am 30 de ani... Deja se simte schimbarea corpului.

Nu mă încurcă deloc schimbările din viaţa mea, soţul meu a adus un mare plus şi sunt bucuroasă, el mă susţine să mai joc tenis, aşa că totul e OK.

*E greu, e foarte greu să mă gândesc la câştigarea unui Grand Slam, nu ştiu dacă va mai fi posibil, nu ştiu de ce mai pot să fiu în stare, dar muncesc şi văd de la zi la zi, nu mai am presiune, tot ce vine e un bonus şi vreau să mă bucur de ceea ce se întâmplă. 

*E mult mai plăcut fără această tensiune şi privesc tenisul altfel, parcă am reînceput să joc tenis, bineînţeles, împlinită profesional e de 1.000 de ori mai uşor să merg la turnee şi să călătoresc.

*Am câştigat multe turnee mari pe hard, probabilitatea (n.r. - de a mai lua un Grand Slam pe hard) e destul de ridicată, dar nu e sigur că o să-l şi câştig. Şanse am, trebuie doar să fac ceea ce trebuie pe hard, e un joc diferit, şi să fiu solidă. Au apărut jucătoare foarte puternice, cu o putere extraordinară şi trebuie să fac faţă la acest nivel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite